Ett friskt mousserande vin som bjuder på toner av gröna äpplen, solmogen citron och citronzest, ett floralt stråk samt toner av brioche. Krämig mousse, fin frukt samt en läskande sälta i avslutet.
Produktion
Vinet görs enligt traditionella metoden för mousserande vin. Basvinet gjordes av palomino fino som pressades varsamt och fick jäsa i rostfria ståltankar och som därefter lagrades därefter under flor i sherryfat i ett år. Därefter buteljerades vinet och koncentrerad druvmust av pedro ximénez som är framställd genom asoleometoden, där druvorna får soltorka på halmmattor för att öka koncentrationen av socker, samt jäst tillsattes. Efter tre år på sin jästfällning degorgerades vinet. Ingen dosage tillsattes.
Passar till
Som aperitif eller till lagrade ostar, charkuterier, maraconamandlar och oliver.
Kul att veta
Bodegas Luis Pérez har som ambition att återigen rikta strålkastarna mot enskilda vingårdslägen i Jerez på grund av att de anser att detta gått förlorat i och med större industrialisering och större fokus på volymproduktion. De är särskilt intresserade av historiska vingårdslotter, som de ser som motsvarigheter till Premier och Grand Cru-mark i Bourgogne, och de unika uttryck dessa bidrar med till vinerna.