Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay har en nyanserad doft med inslag av gula frukter, nykrattad grusgång, citrus, rostade nötter och vanilj. Smaken är fräsch med viss fetma i strukturen och en fin smaklängd där det finns toner av gula äpplen, citrus, stendamm, fat och kryddor.
Produktion
Vinet är baserat på 100% chardonnay som varsamt pressas. Vinet jäser och lagras under några månader i 400 liters ekfat där 25% är nya.
Passar till
Tiil vällagade fisk och skaldjursanrättningar som gärna får vara grillade eller halstrade.
Kul att veta
BVV (Bourgogne de Vigne en Verre) är en sammanslutning av 35 fristående egendomar i Bourgogne som tillsammans har 300 hektar i 90 olika Bourgogne appellationer. De sköter marknadsföring och försäljning så att egendomarna helt kan fokusera på vinodling och vintillverkning.
Bernard Moreau är en egendom belägen vid byn Mancey, som ligger i den södra delen av Bourgogne, i Macôn. Bernard tog över egendomen efter sin far 1972 och den består av 7 hektar vinodlingar med chardonnay och pinot noir. Han tillverkar tre viner, en röd Macôn-Mancey, en Bourgone Pinot Noir och en Bourgogne Chardonnay.