Mindre socker
Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay

Årgång:

2021

Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay

Frankrike


189,00 kr

Systembolaget nr:

5946001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay har en nyanserad doft med inslag av gula frukter, nykrattad grusgång, citrus, rostade nötter och vanilj. Smaken är fräsch med viss fetma i strukturen och en fin smaklängd där det finns toner av gula äpplen, citrus, stendamm, fat och kryddor.

Produktion

Vinet är baserat på 100% chardonnay som varsamt pressas. Vinet jäser och lagras under några månader i 400 liters ekfat där 25% är nya.

Passar till

Tiil vällagade fisk och skaldjursanrättningar som gärna får vara grillade eller halstrade.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

BVV (Bourgogne de Vigne en Verre) är en sammanslutning av 35 fristående egendomar i Bourgogne som tillsammans har 300 hektar i 90 olika Bourgogne appellationer. De sköter marknadsföring och försäljning så att egendomarna helt kan fokusera på vinodling och vintillverkning. Bernard Moreau är en egendom belägen vid byn Mancey, som ligger i den södra delen av Bourgogne, i Macôn. Bernard tog över egendomen efter sin far 1972 och den består av 7 hektar vinodlingar med chardonnay och pinot noir. Han tillverkar tre viner, en röd Macôn-Mancey, en Bourgone Pinot Noir och en Bourgogne Chardonnay.


88 poäng

Egendomen Bernard Moreau hittar vi i Macôn, regionens sydligare delar och vid byn Mancey. I den utmanande 2021-årgången har Bernard fått till en fräsch chardonnay med de för regionen lite rikare tonerna av inte minst mogen stenfrukt som persika, aprikos och ett stänk lime med integrerad fatkryddighet. Smaken är ungdomligt driven med stenfrukter, diskreta tropiska inslag och pigg syra som backas upp av ett citrusaktigt kryddigt fäste. Kvardröjande avslut med en lätt vaniljtouch från faten.

- Livets Goda.se, januari 2023


14 poäng =/prisvärd

Aromatisk, lätt rökig doft av ylle, citron och fint integrerad ek. Balanserad, fruktig smak med frisk fruktsyra i en medelfyllig kropp med lätt rökigt, harmoniskt avslut. Välgjort!

- Munskänkarna. Vintesten, februari 2023


2021 Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay (Bourgogne de Vigne en Verre), Bourgogne, Frankrike 59460, Philipson Söderberg AB, 12,5% Aromatisk, lätt rökigt doft av ylle, citron och fint integrerad ek. Balanserad, fruktig smak med frisk fruktsyra i en medelfyllig kropp med lätt rökig, harmoniskt avslut. Välgjort! 100% Chardonnay

- IN VINO - Munskänkarna

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5946001

Volym

750 ml

Varumärke

BVV

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Mâconnais

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.