EkologiskVegan
CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

Tyskland


79,00 kr

Systembolaget nr:

53600

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Denna ekologiska och veganvänliga CHILL OUT Riesling Pfalz Organic bjuder på härliga och friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. I den generösa smaken finns solmogen citron, gråpäron, litet stänk av mango och ananas, och ett långt, nyanserat och mycket friskt avslut, där mineraliteten kommer igen.

Produktion

Vinet jäser i tank för att bevara så mycket som möjligt av druvan fruktighet och fräschör.

Passar till

Vinet passar på bästa sätt till det dukade bordet men är även en utmärkt sällskapsdryck. Denna riesling är torr och krispig med hög friskhet så den kan kombineras med både och syrlig mat, men går också bra till maträtter med en hel del sälta. Vinet passar därför utmärkt till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur, grönsaker eller ljust kött såsom kyckling. Det får gärna finnas en viss sötma i maten eller sötsyrliga inslag.Varför inte servera denna ekologiska riesling till en pokébowl med lax eller en moules marinières? Andra rätter som passar utmärkt till är fiskgryta, skaldjur med citron till, sparris med hollandaissås, pasta med tomat och fetaostsås, sallader med citronvinägrette och fetaost eller helt enkelt snacks i form av salta potatischips.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar. Eftersom detta vin kommer i en lättare glasflaska är det märkt som ett klimatsmart val.Pfalz är med sina 23 684 hektar den näst största vinregionen i Tyskland. Med undantag för Baden skiner solen mer här än i något annat tyskt vindistrikt. Vingårdarna ligger nämligen i lä i och regnskugga på Haardtbergens svagt doserade östra sluttningar. Bergen är en nordlig förlängning av Vogeserna i Alsace. Klimatet ger lite extra fyllighet till vinet som är klar fördel när man möter smakrika asiatiska rätter.Om världens främsta gröna druvsort skulle koras är det är ingen högoddsare att satsa sina pengar på Riesling som är Tysklands stora kvalitetsdruva. Druvan som såg dagens ljus någon gång på 1300-talet i en skifferrik sluttning i Rheingau ger fantastiska viner i alla torrhetsgrader. Den har en ypperlig förmåga att spegla jordmånen den växer i, samtidigt som den helt och hållet behåller sin egen karaktär och identitet. Druvan trivs definitivt bäst i lite svalare odlingsförhållanden där den i lugn och ro får bilda sina behagliga smak- och aromämnen.


GULDMEDALJ

- Gilbert & Gaillard International Challenge 2022


11,5 poäng (+)Ungdomlig, fruktig doft av citrus, päron samt ett uns skiffer. Ren och lätt smak i frisk, torr och fruktig stil med ett läskande avslut.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

53600

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

7 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett år om man så önskar.