EkologiskVegan
CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

Årgång:

2020

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

Tyskland


81,00 kr

Systembolaget nr:

53600

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Denna ekologiska och veganvänliga CHILL OUT Riesling Pfalz Organic bjuder på härliga och friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. I den generösa smaken finns solmogen citron, gråpäron, litet stänk av mango och ananas, och ett långt, nyanserat och mycket friskt avslut, där mineraliteten kommer igen.

Produktion

Vinet jäser i tank för att bevara så mycket som möjligt av druvan fruktighet och fräschör.

Passar till

Vinet passar på bästa sätt till det dukade bordet men är även en utmärkt sällskapsdryck. Denna riesling är torr och krispig med hög friskhet så den kan kombineras med både och syrlig mat, men går också bra till maträtter med en hel del sälta. Vinet passar därför utmärkt till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur, grönsaker eller ljust kött såsom kyckling. Det får gärna finnas en viss sötma i maten eller sötsyrliga inslag.Varför inte servera denna ekologiska riesling till en pokébowl med lax eller en moules marinières? Andra rätter som passar utmärkt till är fiskgryta, skaldjur med citron till, sparris med hollandaissås, pasta med tomat och fetaostsås, sallader med citronvinägrette och fetaost eller helt enkelt snacks i form av salta potatischips.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor.


GULDMEDALJ

- Gilbert & Gaillard International Challenge 2022


11,5 poäng (+)Ungdomlig, fruktig doft av citrus, päron samt ett uns skiffer. Ren och lätt smak i frisk, torr och fruktig stil med ett läskande avslut.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

53600

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

7 g/liter

Druva

Riesling