Nyhet

logo
Clos Floridène 2021

Clos Floridène 2021

Frankrike


217,00 kr

Systembolaget nr:

9115101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Clos Floridène 2021 har en intensiv doft med fruktiga inslag av vit persika, citron och grapefrukt. Smaken är kraftfull och fräsch med smak av vit persika, citron och grapefrukt. Vinet är gjort på 75% Sauvignon Blanc och 25% Semillon.

Produktion

Druvorna skördas för hand och selekteras vid behov. Jäsningen sker på fat. Lagring varar 8 månader med jästfällning som omröres regelbundet.

Passar till

Att avnjuta tillsammans med smakrika fiskrätter, tillagade grönsaker eller fågel. Varför inte grillad seabream med citrussmör.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Clos Floridène vingård, i Pujols sur Ciron, belägen i Graves-regionen, har långsamt utvecklats sedan 1982 av Denis och Florence Dubourdieu, tack vare de successiva köpen av tomter belägna i bästa terroirerna. Namnet på vingården kommer från de två grundarnas förnamn. Ur geologisk synvinkel är jorden i Pujols sur Ciron där större delen av vingården ligger mycket som den i Barsac. Ett tunt lager av röd lerig sand, rik på järnoxid, och känd som "Barsac red sand" toppar kalkstensbädden. Detta begränsar vinstockens rötterdjup till cirka 50 cm. Vattnet som har lagrats i den något porösa bergarten under hela sommaren, fördelas gradvis till vinstocken under vintern, vilket förhindrar överdriven vattenstress.


89 poäng (+)

Ett ungt, friskt vin med ren, polerad frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, blommor, mineraler och fat.

- Dina Viner, september 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

9115101

Volym

0,75 l

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Bordeaux

Sockerhalt

0,4 g/liter

Lagring

Ypperlig att avnjuta idag, men har god lagringspotential och kan lagras i minst 10 år.