Domaine des Malandes Chablis Magnum

Årgång:

2020

Domaine des Malandes Chablis Magnum

Frankrike


549,00 kr

Systembolaget nr:

5844406

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine des Malandes Chablis har en fin doft med citrus, gula rosor, gula stenfrukter och mandel. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

Produktion

Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Denna Chablis har genomgått malolaktisk jäsning och sedan lagrats åtta månader 'sur lie' på rostfria tankar. Hög syra plus den lätt kritiga känslan av riven sötmandel ger bokstavstrogna chablisviner som försvarar sin plats på den mest kräsna vinlista. Chablis är den till ytan största klassen och nästan ¾ av allt vin från området är klassat som just Chablis.

Passar till

Passar till vit fisk, pocherad eller stekt, gärna med fräscht syrliga tillbehör.

Fisk

Kul att veta

Domaine des Malandes grundades 1973 av Lyne Marchives som har chablis i sina ådror då hon tillhör chablissläkten Tremblay. Domaine des Malandes grundades av Lyne Marchive men 2018 steg hon åt sidan lät barnen Richard, Amadine och Marion leda företaget. Den begåvade vinmakare Guénolé Bretenaudeau kom till egendomen 2006. Dom des Malandes äger 29 hektar i Chablis varav två grand cru-lägen, Les Clos och Vaudésir, och fyra premier cru-lägen, alla distinkt olika i stil och smak. Ekfat finns men används med finess, främst för Premier Cru och Grand Cru. Egendomen arbetar kontinuerligt med åtgärder för att göra odlingen så hållbar som möjligt.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5844406

Volym

1,5 l

Varumärke

Dom Malandes-Rottiers

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bourgogne - Chablis

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Kan sparas några år utan problem, är som bäst efter 2-6 år.