VeganMindre socker
Domaine Laroche Chablis Cuvée Zero

Domaine Laroche Chablis Cuvée Zero

Frankrike


249,00 kr

Systembolaget nr:

5831101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Laroche Chablis Cuvée Zero har en intensiv doft med inslag av nötter, mogna äpplen, finosherry, pistagenötter, mandel, våta snäckskal. Smaken är torr och frisk, med viss sälta samt med toner av mandel, finosherry, nötter mineral, citron och mandarinzest.

Produktion

Detta vin togs fram av Domaine Laroche efter 10 års forskning, namnet cuvée Zero syftar på att man inte använt varken bekämpningsmedel, insektsgifter, ingen jäst är tillsatt, och inte heller varken enzymer eller svavel. Det kan därför likställas med ett naturvin. Chardonnaydruvorna kommer från en vingård med Kimmeridgelera som ligger precis ovanför Grand Cru vingården Vaudésir. Druvorna handskördas under morgontimmarna och en strikt selektering genomfördes i vineriet. 100% av vinet jäser och lagras i rostfria ståltankar med jästfällningen under 7 månader.

Passar till

Avnjutes till en mogen hårdost som comté eller till lite kraftigare fiskrätter där det är en fördel med syrliga komponenter i tillagning eller i tillbehör.

FiskLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader, Obédiencerie de Chablis. Det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning. Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5831101

Volym

750 ml

Varumärke

AdVini

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Chablis

Sockerhalt

0,9 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Är god att dricka idag, vinner inte på lagring.