Mindre sockerKlimatsmart
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Årgång:

2022

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika


230,00 kr

Systembolaget nr:

206908

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.

Produktion

Skördeuttaget är lågt och vinet har fått jäsa vid en temperatur av 13 grader. Därefter lagrades vinet på rostfria ståltankar tills det var dags för buteljering.

Passar till

Olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel. Gärna med fräscha och fruktiga tillbehör.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Om man besöker det vackra Sydafrika och tar en tur till området Tulbagh finner man en blomstrande dal omgiven av massiva berg på tre sidor. I detta natursköna område finner man Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar. Vinegendomen som grundades redan 1804 har fått sitt namn efter det vackra hus som överblickar vineriet. Det designades av den välkände franske arkitekten Louis Michel Thibault och stod färdigt 1806. Till en början användes De Oude Drostdy som ett domstolshus men är numer ett nationalmonument och ett kulturhistoriskt museum.På grund av de omkringliggande bergen får området Tulbagh inte bara vykortsliknande vyer utan även mycket goda förutsättningar för vinodling. De branta bergen på tre sidor skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan natt och dag. Detta ger druvorna en längre mognadscykel och därigenom tid att bilda goda smak- och aromämnen. Dock använder man druvor även från andra delar av Sydafrika när man tillverkar Drostdyvinerna. Olika områden har skilda förutsättningar vad det gäller klimat och jordmån och ger därför varierad smak och karaktär på vinerna. Detta ger de skickliga vinmakarna ett större antal komponenter att arbeta med när det kommer till den viktiga blandningen. Det är ju mycket lättare för en konstnär att måla en vacker tavla om man har en bred palett av olika färger.Drostdy-Hof arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (suistainability).


Nr 1 Guldmedalj - Topplistor - Box vitt vin

Friskt, rent och uppiggande! Svalt med gröna och gula äpplen, gula plommon, grapefrukt och söta kryddor. Som gjort för kryddiga kycklingklubbor i ugnen med potatisgratäng.

- Din Vinguide/Topplistor, februari 2023


Bra köp

Ren, frisk i ung, lättsamt fruktig stil. Drag av äpplen och lime, och med läskande finish.

- Allt om Vin nr 3/23


Betyg 4/5

Rent och friskt i ung, sprittande stil. Drag av gröna äpplen och citrus. Ett vin som går hem! Ett av de absolut bästa köpen just nu bland bag-in-box.

- Gunilla Hultgren Karell, Amelia 23-05-16

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

206908

Volym

3000 ml

Varumärke

Distell

Förslutning

Tappkran

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Chenin Blanc

Lagring

Vinner inte på lagring.