Vegan
Eve Chardonnay

Årgång:

2021

Eve Chardonnay


155,00 kr

Systembolaget nr:

7814101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Eve Chardonnay har en medelstor doft med inslag av äpple persika, tropisk frukt, apelsinblom. Smaken är torr och medelfyllig med inslag av tropisk frukt, päron och en touch av vanilj.

Produktion

Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk.Druvorna pressas med hela klasar och jäsningen genomförs genom en kombination av naturlig och odlad jäst. 20% av vinet genomgår malolaktisk jäsning och vinet lagras 6 månader tillsammans med jästfällningen.

Passar till

Till medelkraftiga fiskrätter. Varför inte en svampfylld tortellini med gräddig vinsås och halstrade pilgrimsmusslor.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.Förra året såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken till Constellation Brands


13 poäng (=) Doft av grillad citron, kronärtskocka, papaya och rostad ek. Ung, fruktdriven smak med fruktdrivet anslag med hög, något friliggande fruktsyra i en fyllig, rund kropp med ett uns sötma.

- Munskänken med Vinjournalen, Sept 2020


86 poäng (++) Ett ungt, friskt vin med solmogen frukt, söta bär, bra balans och inslag av päron, äpple, gula plommon, kryddor och vanilj.

- Dina Viner Professional Edition, September 2020


Vecka 25 - Vitt Vin NR2

Chardonnay med ursprung Washington State, gjort i en fräsch och läskande till. Gröna äpplen, apelsin, torkade örter, te och citronskal landar fint i glaset. Sommarvitt till grillat ljust kött, fågel och färska räkor.

- Din Vinguide - Dryckeslistan.se

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7814101

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

2,3 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Avjutes idag, men klarar även att lagras något år.