Prissänkt

logo
Vegan
Falernia Muscat

Årgång:

2021

Falernia Muscat


49,00 kr

109,00 kr

Systembolaget nr:

257201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Moscato Viña Falernia har en attraktiv fruktig och blommig doft med inslag av päron, apelsinblommor, vit persika, fläder och lime. Smaken är torr, fruktig och blommig, med toner av päron, apelsinblommor, persika, fläder, lime och citruszest.

Produktion

Druvorna skördades för hand. Vinrankorna är 30 år gamla och belägna på 610 m ö h. Jordmånen är Alluvial bestående av söndervittrad granit och viss del lera.Vinet är jäst och sedan lagrat på jästfällningen under fyra månader i rostfria ståltankar. Vinet kommer i en lättare glasflaska.

Passar till

Vinet passar ypperligt till asiatisk mat med lime och koriander, pokébowl, fishtacos, dumplings, fräscha sallader eller som sällskapsdryck.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Viña Falernia har sin anläggning i Elqui Valley mellan La Serena och Vicuña. Företaget grundades 1998 av kusinerna Aldo Olivier Gramola och Giorgio Flessati, som även är firmans vinmakare. Elqui Valley betraktas som en svalklimats region trots intensivt solsken över det karga och torra landskapet dagtid, att man kan odla kvalitetsdruvor med gott resultat så nära ekvatorn som i Elqui Valley beror dels på att vindar från havet ger nödvändig svalka under eftermiddagen och att temperaturen faller dramatiskt nattetid, dels att Viña Falernias vingårdar ligger på hög höjd. Den högst belägna vingården ligger på hela 1.770-2.000 meter över havet!

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

257201

Volym

0,75 l

Varumärke

Falernia

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

6 g/liter

Druva

Moscato