Ett friskt och fruktigt, karaktärsfullt och smakrikt vin med aromatiskt blommiga och örtiga inslag samt generösa toner av melon, persika, aprikos, apelsinblom, jasmin, mynta, citrus och mineral. Lång eftersmak
Produktion
Vinet är jäst vid låg temperatur i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla den friska fruktigheten.
Passar till
Grillad fisk och skaldjur, calamares, örtkyckling, grillat fläskkött med citron och timjan, grekisk sallad.
Kul att veta
Malagousia eller Malagouzia är en vit grekisk druva som var praktiskt taget utdöd tills professorn i oenologi vid Thessalonikis Universitet, Vassilis Logothetis återupptäckte den i Nafpaktia 1975. Han hittade några Malagouzia vinstockar på en övervuxen spaljé och tog en stickling för en experimentell vingård i Porto Carras. Den presenterads för en av hans elever, Vangelis Gerovassiliou, sedemera från Domain Gerovassiliou, som började producera vin av den på 1980-talet. Sedan dess har ett litet men växande antal vinproducenter antagit utmaningen att odla denna druvsort.