EkologiskVegan
Gustave Lorentz Pinot Gris Evidence, Ekologiskt

Årgång:

2022

Gustave Lorentz Pinot Gris Evidence, Ekologiskt

Frankrike


171,00 kr

Systembolaget nr:

7554201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Pinot Gris Evidence har en medelstor doft med inslag av gula plommon, mandarin och en touch av honung och kryddor. Smaken är torr men med en antydan till sötma som balanseras väl med  en fräsch syra. Vinet har en lätt vaxig textur, inslag av gula plommon, kryddor, mandarin, citruszest och mineral i avslutet.

Produktion

Druvorna kommer uteslutande från Domaine Gustave Lorentz egna vingårdar. Övertygad om vikten och behovet av att skydda miljön började Gustave Lorentz nuvarande ägare Georges Lorentz ett omfattande arbete med att övergå till ekologisk odling i början av 2000-talet. Sedan 2012 är samtliga av Gustave Lorentz egna vingårdar (33ha) ekocertifierade genom Ecocert.

Passar till

Vinet är perfekt att servera tillsammans med medelkraftiga och kraftigare fiskrätter eller till vegetariskt. Varför inte en grillad laxkotlett med ratatouille.

FiskVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget Gustave Lorentz grundades redan 1836 och leds idag av sjätte generationen genom George Lorentz. Vineriet ligger i den lilla byn Bergheim som är känd för sina kvalitetsviner i Alsace. Evidence är namnet på Gustave Lorentz nya ekologiska vinserie och ska spegla den respekt som man visar den biologiska mångfalden i vingårdarna. Som bevis (evidence) ses bland annat återkomsten av fåglar till ägorna, vilket fjädrarna på etiketten skall symbolisera. Fjädrarna visar dessutom på vinets finess och balans och anspelar på dess vilda och naturliga karaktär.


BRA KÖP Lätt kryddig med drag av mogna äpplen och slutar med lite alkoholvärme

- Allt om Vin, Oktober 2022


14 poäng + Aromatisk, lätt kryddig doft av aprikoser, honung och ett stänk ylle. Rund, tillgänglig, fruktig smak med integrerad fruktsyra i en simmig, rund kropp med ett uns restsötma och en ren, harmonisk eftersmak med bra längd.

- Munskänkarna. Vintesten, November 2022

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7554201

Volym

0,75 l

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Region

France - Alsace - Alsace

Sockerhalt

6,61 g/liter

Druva

Pinot Gris

Lagring

Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.