VeganMindre socker
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Årgång:

2022

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike


123,00 kr

Systembolaget nr:

2225701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Gustave Lorentz Riesling Réserve har en ungdomlig och druvig doft av honungsmelon, gula plommon, och lime. Torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd.

Produktion

Druvorna kommer från odlingar runt om den lilla byn Bergheim, där jorden framförallt består av lera och kalksten.

Passar till

Som apéritif eller till fisk och skaldjur. Varför inte en limémarinerad grillad marulksfilé med kryddsmör och bakad potatis

Label: SkaldjurFiskKryddstark matLabel: Ost

Kul att veta

Är tappad på en lättare glasflaska, vilket innebär en maxvikt på 420 gram och därigenom en klar klimatvinst.Gustave Lorentz är ett familjeföretaget som grundades redan 1836 och leds idag av den sjätte generation genom George Lorentz. Det kommer i nästa generation bli en mer kvinnlig prägel eftersom George har tre döttrar. Vinföretaget Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim som har ypperliga förutsättningar för att få fram viner av högsta kvalitet.2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina trettiotre gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna.Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts helt enligt deras önskemål och kvalitetskrav.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

2225701

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Alsace - Alsace

Sockerhalt

1,27 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan också lagras ett par år om man så önskar