Ekologisk
Gustave Lorentz Rotenberg Gewurztraminer

Årgång:

2016

Gustave Lorentz Rotenberg Gewurztraminer

Frankrike


229,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Guldgul och klar färg med uttrycksfulla, kryddiga och fruktiga dofter av kanel, ingefära och mango. Vid luftning framträder även mogna aromer av vitpeppar och pepparmynta. Vinet har en härlig struktur och är runt och välbalanserat med exotiska toner av passionsfrukt, ananas och toner av rosor. Krämig med en trevlig syra, och en lång och ihållande eftersmak på gommen.

Produktion

Jordmån: ler-kalkstenjord Skörd: Blomningen började i mitten av juni och pågick i cirka 15 dagar under svåra förhållanden med ihållande regn och temperaturer som var lägre än normalt för säsongen. Trots att juli också var präglad av regn, blev det varmt och torrt väder från början av augusti. Under andra halvan av augusti drabbades vingården av en värmebölja. De höga temperaturerna bidrog till att hålla sanitära förhållanden mycket bra. Vinmakarna noterade att mognadsprocessen fortsatte på ett positivt sätt med intressanta syranivåer och framför allt i en optimal sanitär status.

Passar till

Ett användbart vin till asiatiska rätter, till rökta och gravade råvaror samt till utvalda kittostar.

FiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: OstDesserter

Kul att veta

Rotenberg-terroiren består av en ler-kalkstenjord och är belägen mot öster, upphöjd över södern och slätten, vilket ger fina och mycket eleganta viner. Dess namn kommer från det yttersta lagret av röd Vosges sandsten (rot=red) som täcker marken.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Volym

0,75 l

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Region

France - Alsace - Alsace

Druva

Gewurztraminer