EkologiskVeganMindre socker
Gustave Lorentz Wine not?, naturvin

Årgång:

2021

Gustave Lorentz Wine not?, naturvin

Frankrike


199,00 kr

Systembolaget nr:

5605701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Gustave Lorentz Wine not?, naturvin har en medelstor stor doft som visar upp inslag av citrus, grapefrukt, blommor, persika och kryddor. Smaken är fruktig med inslag av grapefrukt, blommor, kryddor och gula stenfrukter.

Produktion

Druvorna kommer från vingården Altenberg de Bergheim. Byn Bergheim har två Grand Cru vingårdar Altenberg (35,06 hektar) och Kanzlerberg som är den minsta Grand Cru vingården i Alsace. Gustave Lorentz är en mycket betydande ägare med 50% av arealen i Kanzlerberg och 12 hektar i Altenberg. De krossade druvorna får macerera i musten under tre dagar i en tank där man tillsatt koldioxid för att förhindra oxidation. Efter pressningen som sker långsamt under en natt genomförs jäsningen med den naturliga jästen i stora ekståndare. Vinet buteljeras utan filtrering.

Passar till

Utmärkt till fiskrätter med asiatiska influenser samt rökt fisk. Även en god beledsagare till ostar som vällagrade hårdostar.

VegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget som grundades redan 1836, leds idag av sjätte generation genom George Lorentz. Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim i Alsace, som är känt för sina kvalitetsviner. 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina 33 gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna. Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts enligt deras instruktioner.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5605701

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Alsace - Alsace

Sockerhalt

1,4 g/liter

Druva

Pinot Gris, Gewurztraminer

Lagring

Är mycket god att dricka idag! Men kan även sparas något år om man så önskar.