Elegant och nyanserad med fin mineralitet och en balanserad fatkaraktär och inslag av gula plommon, nötter, vita blommor och mogen citron.
Produktion
Efter sorteringen pressades druvorna försiktigt i en pneumatisk press och sedan fick musten vila i ett dygn för naturlig klarning. Därefter får musten genomgå både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i ekfat, enbart med naturjäst och i källartemperatur på ca 18 grader. Efter avslutad jäsning, dras vinet ur och sedimenten tas bort varpå vinet lagras i 228 liter stora franska ekfat i 12-15 månader. En tredjedel av faten är nya.
Passar till
Eleganta fiskrätter med gräddiga såser eller till grillade skaldjur.
Kul att veta
Namnet Sous Éguison hänvisar till en klippa ovanför vingården som skyddar rankorna från de nordliga vindarna och vårfrosten. Vingården ligger på 430-450 meter över havet med sydöstlig lutning vilket ger en perfekt solexponering.