Nyhet

logo
Lespault Martillac Blanc 2020

Lespault Martillac Blanc 2020

Frankrike


334,00 kr

Systembolaget nr:

9411701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Château Lespault-Martillac Primeur Blanc 2020 är en uppfriskande blend av Sauvignon Blanc och Sémillon från den anrika marken i Martillac, Bordeaux. Årgången kännetecknas av en balanserad karaktär och en frisk smakprofil. Doften är livlig med noter av persika, mandarin, citrus, gräs och blommiga inslag. Den generösa smaken av gula persikor tar över på gommen, följt av en mineral- och livlig karaktär. Vinet är fylligt och köttigt med en imponerande friskhet som ger det en följsam och spännande smakupplevelse. Enastående precision och tydlighet framhäver detta läckra och balanserade vin.

Produktion

Druvorna plockas noggrant för hand (endast på morgonen, för fräschör och renhet) i tre till fem urval vid full mognad. Långsam pressning i en pneumatisk vinpress, utan avstjälkning eller maceration. Débourbage (kall avskiljning) genom gravitationsflöde, och alkoholjäsning i fat. Ingen malolaktisk jäsning. Lagras i fat på fällningen i 9 månader, med bâtonnage. 25 % nya fat.

Passar till

Är en perfekt följeslagare till en mängd olika maträtter. Prova det tillsammans med färska skaldjur, grillad fisk, ljust kött eller en fräsch sommarsallad. Servera det vid 10-12°C för att bäst njuta av dess smaknyanser.

FiskLabel: Ost

Kul att veta

Detta är en utmärkt tidig årgång som är både koncentrerad och frisk. Efter en vår med rikligt med vatten och mild väderlek följdes av en skördeförlopp som gynnades av ett varmt klimat. Ett varmt och torrt juli växte till en mild augusti som hjälpte till att bevara druvornas vitalitet och friskhet. September bjöd på svala morgnar som gav druvorna enastående koncentration och fulländad mognad.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

9411701

Volym

0,75 l

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Bordeaux

Druva

Sauvignon Blanc, Semillon

Lagring

Ypperlig att avnjuta idag, men har god lagringspotential och kan lagras i minst 10 år.