Prissänkt

logo
Mandala Chardonnay

Årgång:

2019

Mandala Chardonnay

Australien


129,00 kr

169,00 kr

Systembolaget nr:

258401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doft och smak av rostade marshmallows och färskt bröd. Vild pepparmynta, jasmin och petrichor. Stenfrukt och citrus med en behaglig syra. Cheesecake och brioche balanseras av syrlig citron som avslutas med en lång, rökig finish av fransk ek.

Produktion

Stockarna har växt på lerjord i Dixon's Creek och Upper Yarra. Druvorna handplockades och hela klasar pressades försiktigt. Överfördes sen till fat för jäsning, en kombination av naturliga och utvalda jäststammar användes för alkoholjäsning. 10 % genomgick malolaktisk jäsning. Fatmognad: 10 månader i 100% fransk ek, varav 15% nya fat.

Passar till

Varför inte servera till en haloumi-, mynta- och zucchinifritter och aioli med örter?

Fisk

Kul att veta

Chardonnay är den mest planterade vitvinsdruvan i världen, och här i Yarra Valley är det den främsta premiumdruvan. Det svala klimatet i dalen balanserar varma dagar och svala krispiga nätter, vilket gör att druvorna trivs och kan producera den fina syra som chardonnayälskare uppskattar. Charles har i sin Estate Chardonnay medvetet gått ifrån den karakteristiska överekade smakstilen till förmån för en "ny stil" som fokuserar på subtil och integrerad ek som levererar textur, tyngd och en njutbar struktur.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,2 %

Systembolaget nr

258401

Volym

0,75 l

Varumärke

Mandala Wines

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Australia - Victoria - Yarra Valley

Lagring

Lagringspotential på 5-8 år.