EkologiskKlimatsmart
Mileo Bianco Organic

Årgång:

2022

Mileo Bianco Organic

Italien


100,00 kr

Systembolaget nr:

260401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Aromatisk doft med blommig och fruktig ton. Frisk, intensiv och fruktig smak med inslag av solmogna persikor och päron, honungsmelon, citrus och fläder.

Produktion

Grillo-druvorna skördas i början av september när skalen blivit gyllene. Någon vecka senare skördas de aromatiska Zibibbo-druvorna och för att bevara den uttrycksfulla karaktären sker det alltid nattetid. De två druvorna vinifieras separat. Zibibbo får en skalmaceration under sex timmar innan druvorna pressas försiktigt för att sedan jäsa under låg temperatur. Efter att de två komponenterna blandats vilar det slutliga vinet på sin jästfällning fram till buteljering

Passar till

Serveras vid 8-10°C som sällskapsvin eller till rätter med kyckling, fisk eller skaldjur, gärna med asiatisk kryddning.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Vinguden Dionysos syns ofta gestaltad på Sicilien, inte sällan ridandes på en leopard. Detta vackra djur har tagit plats på det här vinet och vi kallar honom Mileo. Blenden av Zibibbo och Grillo fångar mycket av Siciliens uttryck: Blommornas doft och den solmogna frukten kommer att förföra dig likt en sommarbris från ett böljande hav. Mezzacorona är inte bara en stor spelare på vinscenen i norra Italien utan även på Sicilien. Deras ekologiska vingårdar på totalt 700 hektar ligger längst den södra kusten, en i Sambuca di Sicilia och en i Acate. Här odlas både internationella och inhemska druvor med stor framgång, alltid med ett stort fokus på hållbarhet.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

260401

Volym

0,75 l

Varumärke

Nosio Spa

Förslutning

Skruvkork i plast

Region

Italy - Sicily - Sicily

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Zibibbo, Grillo