Aromatisk doft med blommig och fruktig ton. Frisk, intensiv och fruktig smak med inslag av solmogna persikor och päron, honungsmelon, citrus och fläder.
Produktion
Grillo-druvorna skördas i början av september när skalen blivit gyllene. Någon vecka senare skördas de aromatiska Zibibbo-druvorna och för att bevara den uttrycksfulla karaktären sker det alltid nattetid. De två druvorna vinifieras separat. Zibibbo får en skalmaceration under sex timmar innan druvorna pressas försiktigt för att sedan jäsa under låg temperatur. Efter att de två komponenterna blandats vilar det slutliga vinet på sin jästfällning fram till buteljering
Passar till
Serveras vid 8-10°C som sällskapsvin eller till rätter med kyckling, fisk eller skaldjur, gärna med asiatisk kryddning.
Kul att veta
Vinguden Dionysos syns ofta gestaltad på Sicilien, inte sällan ridandes på en leopard. Detta vackra djur har tagit plats på det här vinet och vi kallar honom Mileo. Blenden av Zibibbo och Grillo fångar mycket av Siciliens uttryck: Blommornas doft och den solmogna frukten kommer att förföra dig likt en sommarbris från ett böljande hav. Mezzacorona är inte bara en stor spelare på vinscenen i norra Italien utan även på Sicilien. Deras ekologiska vingårdar på totalt 700 hektar ligger längst den södra kusten, en i Sambuca di Sicilia och en i Acate. Här odlas både internationella och inhemska druvor med stor framgång, alltid med ett stort fokus på hållbarhet.