Mindre socker
Nederburg Winemasters Sauvignon Blanc

Årgång:

2022

Nederburg Winemasters Sauvignon Blanc

Sydafrika


120,00 kr

Systembolaget nr:

7476901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nederburg Winemasters Sauvignon Blanc  har en intensiv doft av fläderblom, svarta vinbärsblad och en fläkt av nässlor. Torr,  frisk och smak med toner av fläderblom, svartvinbärsblad, lime, nässlor och nyklippt gräs.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar i Durbanville, Stellenbosch, Paarl, och Darling. Jordmånen är skiftande och består främst av lokala sorter så som Clovelly, Hutton, Tukulu och Oakleaf. Altituden är mellan 100 till 150 meter över havet. Vissa vingårdar kräver bevattning, andra inte. Vinet skördades delvis för hand och delvis med maskin under februari och mars. Druvorna krossades och en del av musten hade skalkontakt i fyra till sex timmar innan den frirunna juicen genomgick en kalljäsning vid 13°C i temperaturkontrollerade ståltankar i mellan 2 till 3 veckor. Vinet fick därefter vila på sin jästfällning i två månader innan man buteljerade. Alla moment i vinmakningen utfördes med hänsyn mot att bevara fräschören hos Sauvignon Blanc.

Passar till

Som apéritif eller till lätta rätter av skaldjur och fisk med syrliga tillbehör. Varför inte en fräsch Ceviche ( limémarinerad fisk och skaldjur)

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Man fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Egendomen har sitt säte i regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sen starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar till behövande sydafrikaner. Nederburg har upplåtit ett hus på egendomen för produktion av Qhubekacyklar där åtta tidigare arbetslösa kvinnor från det lokala samhället producerar nära 5000 cyklar per år. Nederburg har även åtagit sig att direkt sponsra med minst 345 cyklar under nästkommande år.


BRA KÖP

Ungt, aromatiskt med toner av örter, gräs och pigg fräschör

- Allt om Vin Stora Vinguiden, dec 2022


12 poäng +/mer än prisvärt

Doft av grapefrukt, krusbär, aprikos, fläder och buxbom. Smak med lätt spritsighet, läskande smak i en slank kropp med pigg, stålig fruktsyra och ett ungdomligt avslut.

- Munskänkarna. Vintesten, februari 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7476901

Volym

0,75 l

Varumärke

Distell

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc