Nyhet

logo
Nivarius Finca La Nevera Rioja

Årgång:

2017

Nivarius Finca La Nevera Rioja

Spanien


269,00 kr

Systembolaget nr:

1304601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en intensiv doft av päron, kvittenäpplen, vilda örter och en lätt mineralisk ton. Smaken är uppfriskande och ger en sensationell känsla av spänning, samtidigt som den levererar en bred palett av olika smakupplevelser. Smaken är välbalanserad där mogna stenfrukter framträder tillsammans med subtila inslag av aromatiska örter och en lätt hint av petroleum. Denna välkomponerade kombination av smak och doft resulterar i en unik och minnesvärd smakupplevelse.

Produktion

Trots utmaningarna i årgång 2017, tog de tid att noggrant övervaka varje vinstock för att säkerställa att den fick rätt mängd solsken, vatten och näring. Detta resulterade i druvor av hög kvalitet som kunde uttrycka sin fulla potential. Denna vinprodukt har genomgått en noggrann process för att uppnå dess unika smakprofil. Efter skörd har druvorna vinifierats i franska ekfat och sedan åldrats på jästfällning. Denna process hjälper till att mjuka upp druvorna och låter de subtila smakerna och aromerna utvecklas på ett naturligt sätt. Efter denna fas har vinet sedan tillbringat 36 månader i rostfria ståltankar. Under denna tid har vinet periodiskt rörts om för att ge det större amplitud på gommen och samtidigt förbättra dess smak- och aromprofil. Genom att använda ståltankar kan vinmakaren också kontrollera temperaturen och andra faktorer som påverkar vinets mognadsprocess. Denna noggranna produktionsprocess resulterar i ett vin som har en balanserad smakprofil med subtila smaker och aromer som har utvecklats på ett naturligt sätt. Den har också en fyllig konsistens och en utökad smakpalett som ger en minnesvärd smakupplevelse.

Passar till

Används med fördel till medelkraftiga och kraftiga fiskrätter. Varför inte servera en ugnsbakad piggvar med ben som serveras med brynt citronsmör.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Nivarus är helt fokuserade på vit rioja där filosofin är att vinerna skall ha personlighet, tydlig fräschör och att de ska uttrycka vingårdarnas förutsättningar. (terroir). Vingårdarna ligger på en altitud mellan 500 och 800 meter. Bodegan har stor betydelse i arbetet att bevara och utveckla gamla traditionella och ovanliga druvsorter. Tillsammans med mycket gamla stockar av viura odlar man även maturana blanca, garnacha blanca och tempranillo blanco.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

1304601

Volym

0,75 l

Varumärke

Nivarius

Förslutning

Agglomeratkork

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

0,51 g/liter

Druva

Maturana