Gyllengult och intensivt vin och rikt fruktigt vin med inslag av mogna äpplen och stenfrukt. Ett anslag av rostade kryddor tillsammans med en lätt nötighet samsas i den fylliga munkänslan. Avslutet är långt och vinet har en märkbar textur.
Produktion
De handskördade druvorna sorterades och pressades sedan försiktigt som hela klasar. Alkoholjäsningen inleddes sedan i franska ekfat av större storlekar där 9% var nya, tillsammans med en viss del betongtankar. Jäsningen utfördes med enbart den naturligt förekommande jästen. Jäsningen var tack vare den svala källartemperaturen mycket långsam och blev färdig under påföljande vår. Vinet lagrades 20 månader på sin jästfällning i samma kärl som det jäst i. Ingen bâttonage utfördes och vinet buteljerades utan filtrering eller klarning.
Passar till
Servera till grillad hälleflundra med rostad potatis, sockerärtor och beurre blanc.
Kul att veta
François Morissette ser sig inte som vinmakare i betydelsen att han gör vinerna. Han kallar sig för "vigneron" och ser sig mer som en person som ledsagar druvorna från rankan till det färdiga vinet. François lärde sig hantverket i Bourgogne och Pearl Morissette ligger i Ontario.