Smakrikt, nyanserat och friskt med fatkaraktär och toner av gula äpplen, gula plommon, hasselnöt, mineral, smör och örter. Lång eftersmak.
Produktion
En femtedel av vinet är lagrat i 15 månader på jästfällningen i franska ekfat om 228 liter. Resterande vin är lagrat på jästfällningen i rosfria ståltankar.
Passar till
Smakrika fisk- och skaldjursrätter gärna med smör- eller gräddsåser med citron, stekt kyckling, svamptoast, lagrad hårdost eller mjuka komjölkostar.
Kul att veta
Familjen Auvigue är etablerade som vinproducenter i Mâconnais sedan 1629.Vinmakare är Jean-Pierre och Michel Auvigue. Familjen Auvigue äger idag totalt 6 hektar vingårdar inom Pouilly-Fuissé AOP, Mâcon AOP, Saint-Véran AOP, Bourgogne AOP. Man gör 45 olika viner och har varit en av pionjärerna med att vinifiera och buteljera varje unikt vingårdsläge för sig. De framställer sina viner på ett hållbart och småskaligt sätt med minimal påverkan, två av vingårdarna är eko-certifierade sedan mer än 20 år.