Mindre socker
Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc
Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc

Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc


129,00 kr

Systembolaget nr:

274601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc har en inbjudande och fruktig doft med inslag av krusbär, färska örter, honungsmelon och persika. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av krusbär, färska örter, melon, citron och persika.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar som främst ligger inom området Central Coast (56%), övriga druvor kommer från andra delar av Kalifornien. Druvorna skördas under natten och tidig morgon och vinerna jäser i rostfria ståltankar.

Passar till

Vinet fick en hedrande bronsplats i tidningen Allt om Vin "Årets vinare" december 2021 i kategorin "Årets vita nyhet".En utmärkt sällskapsdryck som klarar sig på egen hand, men är även en mycket välkommen gäst vid det dukade bordet. Använd detta fruktiga och fräscha vin till lite lättare fisk och skaldjursrätter där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller tillbehör.

Label: SkaldjurFiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.

Ursprung

USA

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

274601

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förpackningstyp

Flaska

Region

USA - California - California

Druva

Colombard, Sauvignon Blanc, Verdelho

Lagring

Ett utmärkt gott vin att att avnjuta idag, går bra att spara något år, men vinner inte nämnbart på lagring. Fruktigheten och fräschören är en viktig del av vinets karaktär.