Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, svartvinbärsblad, passionsfrukt och citrus.
Produktion
Alla vingårdar är certifierade och anslutna till Fairtrade. Druvorna skördades tidigt på morgonen för att bibehålla fräschör och transporterades till vineriet omedelbart. Efter att druvorna krossade behölls enbart den frirunna musten, som sedan fick jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 12 grader. Vinet har enbart lagrats på ståltank.
Passar till
Passar t ex till en glasnudelsallad med räkor, mynta och färskpressad lime.
Kul att veta
Piekenierskloof Wine Company har sitt säte i Citrusdal cirka 50 kilometer norr om Swartland i västra Kapprovinsen, och som namnet antyder är det ett område med stort fokus på citrusodlingar. På platån Piekenierskloof har man dock sedan 1950-talet odlat druvor för vinproduktion, och man har fortfarande kvar oympade bushvines från den tiden i produktion. Dessa gamla rankor är en del av vad som kallas för Old Vine Project, och bröderna Oubaas och Potgieter Van Zyl som driver Piekenierskloof ser sig själva som förvaltare av historien genom att fortfarande göra vin från dem. Piekenierskloof-platån ligger på runt 750 meter över havet, och med de svala nätter som kommer till följd av det får man en förlängd växtsäsong där druvorna långsamt kan utveckla nyansrikedom och smakdjup utan att övermogna.