En frisk och fruktig Chenin Blanc, med dofter av grön guava, päron, mogna persikotoner och antydan av litchi. Den välbalanserade smaken kommer från sluttningarna i Kapvinlandet, där druvorna mognar snabbt men behåller Chenins signatur av friskhet och koncentrerat avslut.
Produktion
Jäsningen skedde under kontrollerad temperatur mellan 12°–14°C och vinet fick sedan mogna på jästen för att ge extra fyllighet och elegans.
Passar till
Passar utmärkt till bacon-, feta- och spenatsallad, ömt filéad sjötunga i persiljesmör, krämig getost, sushi, pasta eller pizza likväl som sällskapsvin.
Kul att veta
Spier Wines grundades av Arnout Janz år 1692, och det första vinet framställdes 1712. Cellar Master är Frans Smit. Som en följd av investeringar i vineriet, har produktionen ökat kraftigt de senaste åren. Spier Wines anläggning ligger i Stellenbosch. Förutom vineri har man också ett hotell i anslutning till egendomen.