Vinet har en läcker och inbjudande doft av päron, citrusfrukter och örter. I munnen krispigt med frisk syra och mycket solmogen frukt, persikor, krusbär och vita blommor. Lekfullt och okomplicerat med läskande avslut.
Produktion
Vinmakaren Ármin Kapitány har låtit jäsa vinet i temperatur-kontrollerade ståltankar och sedan buteljerats.
Passar till
Perfekt som sällskapsvin eller till kryddiga fiskrätter. Eller prova till kyckling eller fräscha sallader.
Kul att veta
Vinet är gjort på två lokala druvor, cerszegi fűszeres som är en av de populäraste vita druvsorterna i Ungern. Känd för sin aromatiska profil och höga syra. Samt druvan aletta som är en tålig druvsort och har därför blivit populär bland vingårdar med hållbar vinodling. Aletta aromer påminner om blommor, persika och söta druvor. Druvorna kommer från flertalet vingårdar i regionen Kunság som ligger i Donau-Tisza Interfluve, en av Ungerns största vinregioner. Rankorna växer på en sandig jordmån och traditionellt planterades rankor här för att stoppa blåsande sand. Lokalt kallas därför vinerna från området för "sandens vin".