Elegant, fruktig doft med tydligt inslag av mineral, citrus, vita blommor och fat. Nyanserad, ungdomlig och elegant, krispig smak med tydligt inslag av lime, citron, melon, mineral, fat och en liten angenäm sälta i eftersmaken.
Produktion
Efter skörden pressades hela klasar direkt och fick därefter jäsa på stora ekfat enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet har även genomgått malolaktiskjäsning. All förflyttning av druvor och vin sker med hjälp av gravitation. Vinet har lagrats i 12 månader på sin jästfällning i franska ekfat och flyttades därefter över till rostfria ståltankar för att lagras i ytterligare sex månader innan buteljering. 25% av faten som användes var nya.
Passar till
Smakrika rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött.
Kul att veta
Som välbetald mäklare på Nasdaqbörsen i New York under tolv år hade Jamie Kutch möjlighet att prova många fantastiska viner. Hans resa från intresserad vindrickare till en av Kaliforniens mest hyllade vinmakare är en framgångssaga utan motstycke. Efter att ha smakat en Pinot Noir från den berömda firman Kosta-Browne skickade han ett mail till delägaren Michael Browne som gav honom chansen att få jobba i vineriet och lära sig grunderna. Det gav mersmak och Jamie och hans flickvän och kompanjon Kristen Green lämnade storstadsstressen och flyttade till Kalifornien för att satsa på vinbranschen. Första årgången var 2005 och bestod bland annat av en liten laddning fyllig och mycket alkoholrik Pinot Noir i en stil som på alla sätt skiljer sig från de viner han skapar idag tillsammans med vinmakaren Joanna Welles i vineriet i Sonoma. Jamie Kutch har ingen formell utbildning i vinmakande men har fått hjälp och inspiration längs vägen av framstående odlare och vinmakare, bland annat Aubert de Villaine på Domaine de la Romanée Conti.