EkologiskHållbart valMindre sockerKlimatsmart
Wiener Gemischter Satz

Årgång:

2022

Wiener Gemischter Satz

Österrike


149,00 kr

Systembolaget nr:

251501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett torrt och friskt vin med charmigt aromatiska inslag och toner av grönt äpple, citrus, nässlor, krusbär och mineral.

Produktion

Druvorna till vinet kom från 11 separata vingårdar som alla skördades för hand. De olika vingårdarna är samplanterade med olika druvsorter som alla handskördades vid samma tidpunkt. Frukten från de olika vingårdarna fick sedan jäsa separat i rostfria ståltankar vid en temperatur på mellan 18 och 22 grader. Enbart den naturligt förekommande jästen användes. Jäsningen varade runt 10 dagar varefter vinerna blandades och lagrades vidare på ståltank innan slutlig buteljering efter en lättare filtrering.

Passar till

Perfekt som aperitif eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Weingut Zahel är ett familjeägt vineri i fjärde generationen som idag drivs av Alex och Hilary Zahel. När Alex farbror Richard, efter en kort karriär som rallyförare, tog över vineriet 1989 bestod egendomen av ett halvt hektar vingårdar och den lilla familjedrivna traditionella "heurige"-restaurangen. Som första producent började Weingut Zahel samma år att skriva ut Wiener Gemischter Satz på etiketten och därmed knöt de den lokala traditionen av dessa "field blends" till området Wien. Idag har de utvecklat egendomen till att omfatta drygt 10 hektar vingårdar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i regionen. Dessutom har man precis blivit såväl ekologiskt som biodynamiskt certifierade.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

251501

Volym

0,75 l

Varumärke

Weingut Zahel

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Austria - Wien - Wien

Sockerhalt

1 g/liter

Druva

Chardonnay, Riesling, Grüner Veltliner, Weissburgunder, Traminer, Grauburgunder


Räkcheesecake till påskbordet

Räkcheesecake.


Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!

Läs mer »