Mindre socker
Woodbridge by Robert Mondavi Chardonnay

Årgång:

2019

Woodbridge by Robert Mondavi Chardonnay


131,00 kr

Systembolaget nr:

7635901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Woodbridge by Robert Mondavi Chardonnay har en medelstor och fruktig doft av mogna äpplen, melon, citrus och fat. Torr, fruktig smak med inslag av söt, mogen frukt och karaktär av fat. Balanserat och krämigt avslut.

Produktion

68% av druvorna kommer från Lodi, 14% från Central Coast och resten från olika appellationer i San Joaquin County. Druvorna pressas i klasar varpå jäsningen genomförs i rostfria ståltankar och en del av vinet genomgår malolaktisk jäsning. Den största delen av vinet lagrades med jästfällningen under fem till sex månader och den andra delen lagrades med rostade ekstavar. Slutliga blandningen utförs av Mondavis vinmakar-team för bästa möjliga balans.

Passar till

Kraftigare fiskanrättningar med syrliga eller feta tillbehör. Även utmärkt till kyckling.

Fisk

Kul att veta

Woodbridge Winery gör generösa och prisvärda viner för vanliga plånböcker. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och döptes om till Woodbridge Winery. Här görs prisvärda viner för vanliga plånböcker. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han växte upp med sina föräldrar i LodiRobert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7635901

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - California - California

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Chardonnay, Colombard, Övriga druvor

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.