Här hittar du hela vårt utbud av glögg, både klassiska och nya smaker från klassikern Blossa och uppstickaren Glöet som producerar mousserande glögg.
Varje månad provar folk o folk en produkt vi är nyfikna på. I november 2025 föll valet på glögg från Blossa som bygger på originalreceptet från 1895.
Läs merI år bjuder Blossa på en oväntad och värmande smakkombination för vinterns kalla stunder: En alkoholfri glögg där klassiska glöggkryddor möter djupet från nymalda kaffebönor och en mjuk ton av vanilj.
Läs merNu lanseras en strålande nyhet för alla höstälskare och Halloweenfirare: Blossa Pumpkin Spice är framtagen särskilt för denna årstid, med härligt värmande kryddor.
Läs merBlossas lite mer exklusiva glöggserie, Trestjärig, utökas nu med ännu en spännande produkt. Denna gång är det en glögg spetsad med gin som vi välkomnar med öppna armar.
Läs merÅrets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs merDen klassiska kryddade glöggen har länge fått värma oss som den är, på sin höjd blandad med russin och mandlar. Men fler och fler upptäcker det kryddade vinets potential i drinkar och cocktails! Här har vi samlat festliga exempel på glöggdrinkar.
Läs merMed återkommande frekvens samlas redaktionen för folk o folk för att prova och analysera utvalda produkter. Vi hoppas att detta skall inspirera er att upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi korkat upp fem ”glubbel”, mousserande vin smaksatt med glögg.
Läs merSophia Natt och Dag är ny produktutvecklare på Blossa och har redan hunnit med allt från att lära sig monopolets intrikata spelregler till att ta fram ny glögg för de flera nordiska länder. Folk o folk fick en pratstund med henne om jobbet.
Läs merReceptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Läs merBlossas årgångsglögg är alltid baserad på vitt vin, men efterfråga efter alternativ till den klassiska rödvinsglöggen har varit stor. Och Blossa har lyssnat! Nu kommer rödvinsglöggen Blossa Saffran & Apelsin.
Läs merDet har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs merMen en ny, glänsande skrud intar den mousserande glöggen Glöet adventssäsongen 2023. I år lanseras även en ny produkt: Glöet Rosé Sparkling Glögg. Perfekt för dig som vill göra decembers firanden mindre murriga och mer uppiggande!
Läs mer2023 lanserades Blossa Citron & Hallon alkoholfri, samt den ekologiska Blossa vit vinglögg eko som kommer i tetraförpackning.
Läs merÅsa Orsvärn är Blossas egen Chief Blender och har gjort samtliga årgångsglöggarna bland annat. Här delar hon med sig av sina tips för den som vill göra hemgjord glögg i vinter.
Läs merSom en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs merÅrets glögg 2023 från Blossa har hämtat inspiration från Stockholm med smaker som hallon och humle. Men skapandet av glöggen gick inte spikrakt. Vi pratade med Blossas Chief Blender om de oväntade bakslagen.
Läs merFolk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs merÄntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många känner igen från förr. Nu tar artisten och juldrottningen Sarah Dawn Finer ett omtag och gör sin egen version av den klassiska melodin.
Läs merVarför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs merBlossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs merI år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs merHar du rödvinsglögg över och är sugen på en drink? Gör Tina Shines vintriga version av Vodka Sour. Vi kallar den Sour Polaris - både god och svinnsmart!
Läs merNaranja, "apelsin" på spanska, är en tjock halsduk inspirerad av Blossa 21 och skapad med bara ett par enkla stygn. Här kan du beställa det vackra stickmönstret.
Läs merHantverksglöggen 2021 med smak av apelsin och pomerans - en hyllning till vår nordiska hantverkstradition.
Läs merGranen fanns på plats och glöggen var rykande varm. På hotell Haymarket by Scandic slog Blossa förra året upp dörrarna till Rum 24 – en jul-oas för alla som älskar julen lite extra. Självklart blev det en succé!
Läs merBlossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs merBlossa färdades 2021 till den spanska staden Valencia för att hitta inspiration till det årets smak - en hyllning till den solmogna apelsinen.
Läs merTraditionen med Blossa årgångsglögg startade 2003, och sedan 2011 reser Blossa varje år till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg.
Läs mer