Doften i Jaume Serra Tulip Cava är fruktig med trevliga inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Smaken är fruktig med behagliga bubblor, trevlig fruktsötma med inslag av citrus, persika och nektarin.
Som sällskapsdryck eller till anrättningar där det finns lite sötma och kanske även lite kryddhetta. Varför inte servera rostad pumpa med rökiga kikärter och tahinisås
Vinner inte på lagring.
Den andra jäsningen genomförs på flaskan och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst under 12 månader.
Denna Cava är en specialutgåva som har tagits fram tillsammans med Lady Pengiun som är en ung kvinnlig kinesisk vinpersonlighet vars sociala media plattform har 1,5 miljoner följare och hon producerar även kinas populäraste vinprogram som har 200 miljoner tittare.
Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Vinföretaget grundades 1934 av Don Jaume Serra Güel men låg då i orten Alella. 1984 tog beslut att flytta företaget till nuvarande ort och 1986 stod det nya vineriet klart och vingårdarna nyplanterade. Vineriet är idag omgivet av 125 hektar vinodlingar och man odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. De vinvarumärken som produceras på egendomen är främst Jaume Serra och Viña del Mar och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedés och Catalunya.
Egendomen producerar även en betydande mängd Cava och deras källare har kapacitet på 60 miljoner flaskor Den andra jäsningen på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst under 12 månader.
Cava är en beteckning för ett spanskt vin enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaska och kan komma från ett antal godkända områden.Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinets lagras med jästfällningen i minst 9 månader