Drostdy-Hof

Drostdy-Hof, som är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken, lanserades på den svenska marknaden 1995 och blev snabbt mångas favorit.

Vinodlingar i Sydafrika.

Natursköna Tulbagh i Sydafrika.

Om man besöker det vackra Sydafrika och tar en tur till området Tulbagh finner man en blomstrande dal omgiven av massiva berg på tre sidor. I detta natursköna område finner man Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar. Vinegendomen som grundades redan 1804 har fått sitt namn efter det vackra hus som överblickar vineriet. Det designades av den välkände franske arkitekten Louis Michel Thibault och stod färdigt 1806. Till en början användes De Oude Drostdy som ett domstolshus men är numer ett nationalmonument och ett kulturhistoriskt museum.

Drostdy-Hof, som är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken, lanserades på den svenska marknaden 1995 och blev snabbt mångas favorit.

Vykortsiknande vyer med goda förutsättningar för vinodling.

På grund av de omkringliggande bergen får området Tulbagh inte bara vykortsliknande vyer utan även mycket goda förutsättningar för vinodling. De branta bergen på tre sidor skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan natt och dag. Detta ger druvorna en längre mognadscykel och därigenom tid att bilda goda smak- och aromämnen. Dock använder man druvor även från andra delar av Sydafrika när man tillverkar Drostdyvinerna. Olika områden har skilda förutsättningar vad det gäller klimat och jordmån och ger därför varierad smak och karaktär på vinerna. Detta ger de skickliga vinmakarna ett större antal komponenter att arbeta med när det kommer till den viktiga blandningen. Det är ju mycket lättare för en konstnär att måla en vacker tavla om man har en bred palett av olika färger.

Drostdy-hof i Sydafrika

Vita viner från Sydafrika på förstaplats i Sverige.

Sverige har under långt tid haft vänskapliga band med Sydafrika. Man gick mycket tidigt in och stötte ANC och kampen mot apartheid. Sydafrika blev en demokrati 1994 och har idag blivit en favorit för oss svenskar både vad det gäller som resmål och som vinland. Landet är idag världens 7:e största vinproducent, men vad det gäller den svenska vinkonsumtionen innehar man plats nummer 1 vad det gäller vita viner och plats 8 vad det gäller röda.

Miljövänlig förpackning.

Vin på box har blivit mycket populärt på den svenska marknaden och står nästan för 54 % av vinförsäljningen. Det är både praktiskt och miljövänligt att välja en box istället för de tyngre glasflaskorna.

Besök Drostdy-Hofs hemsida