Potatiskakor i ugn.
Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs mer »Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
150 g kallrökt lax
1 knippe färsk gräslök
1/2 liten rödlök
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk citronsaft
1 msk röd rom
Skär laxen i riktigt små bitar och lägg i en bunke.
Finhacka gräslök och rödlök och blanda i bunken. Blanda i majonnäs, creme fraîche, citron, rom, salt och peppar. Låt stå svalt cirka en timme.
3 tunna skivor lax
dill
röd rom
Servera laxröran i snapsglas.
Dekorera med fina skivor av lax, rom och dill. Glad påsk!
299,00 kr
O.P. Anderson Original Aquavit från 1891 är landets äldsta och mest klassiska akvavit. Än idag används originalreceptet där brännvin kryddas med kummin, anis och fänkål samt lagras på stora sekelgamla ekfat i sex månader.
Två tips kommer här, ett mousserande vin och en klassisk Chablis.
109,00 kr
En finfin crémant för 99 kronor, där den andra jäsningen genomförs i flaskan enligt den traditionella metoden och vinet får vila med jästfällningen mer än 11 månader. Väljs med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur eller grönsaker.
189,00 kr
L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.
Recept: Linnéa Seidel
Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.
Läs mer »Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.
Läs mer »När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst.
Läs mer »Det här är ett utmärkt vegetariskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.
Läs mer »Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på.
Läs mer »