Blossa släpper suröl med glöggkryddor.

Blossa fortsätter firandet av jubileumsåret genom att släppa ännu en spännande smaknyhet. Denna gång är det en syrlig öl de har tagit fram i samarbete mad PangPang Brewery.

Blossa och PangPang har gjort en suröl.

Blossas årgångsglögg 2023 har Stockholm som inspiration och i smaken finner man toner av hallon och humle. Därför blir smakresan över till ölets värld inte så lång som man annars kunnat tro.

Nyheten har fått namnet Glögg Sour och är en så kallad suröl, där smaken av humle blir än mer framträdande medan tonerna av hallon och glöggkryddor finns i bakgrunden där de möts upp av en mild sälta och frisk syra.

PangPang & Blossa Glögg sour 5% 33 cl

70,00 kr


PangPang & Blossas Glögg sour är en mycket bärig och lite salt suröl som, precis som Blossa 23, är fylld med smak av hallon, humlen Hallertauer Blanc och lätta toner av Blossas klassiska glöggkryddor.

Gemensam passion för hantverket

Ölen har Blossa tagit fram tillsammans med det stockholmska mikrobryggeriet PangPang som bryggt öl i Gubbängen strax utanför tullarna sedan 2010. Resultatet är en uppfriskande dryck som passar utmärkt att variera den klassiska glöggen med.

– Smakkombinationen i Blossa 23 väckte många idéer och att få förverkliga ett ölsamarbete där vi tar Blossa in i en ny värld är otroligt spännande. Det finns dessutom många likheter mellan Blossa och PangPang Brewery, såsom kärleken till hantverket och vurmen för oväntade smakkombinationer. Kanske kan samarbetet verka knasigt för vissa, men resultatet är en otroligt läskande öl och en riktig smakupplevelse, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.

Pangpang & Blossa Glögg Sour släpps i limiterad upplaga i Systembolagets beställningssortiment den 29 november. Den har tappats på 33 cl-burk och har en alkoholhalt på fem procent. Du kan även provsmaka ölen på PangPang Festaurang vid Hornstull i Stockholm.