Glögg-gurun: Det ska du tänka på när du gör egen glögg.
Åsa Orsvärn är Blossas egen Chief Blender och har gjort samtliga årgångsglöggarna bland annat. Här delar hon med sig av sina tips för den som vill göra hemgjord glögg i vinter.
Läs mer »Blossa fortsätter firandet av jubileumsåret genom att släppa ännu en spännande smaknyhet. Denna gång är det en syrlig öl de har tagit fram i samarbete mad PangPang Brewery.
Blossas årgångsglögg 2023 har Stockholm som inspiration och i smaken finner man toner av hallon och humle. Därför blir smakresan över till ölets värld inte så lång som man annars kunnat tro.
Nyheten har fått namnet Glögg Sour och är en så kallad suröl, där smaken av humle blir än mer framträdande medan tonerna av hallon och glöggkryddor finns i bakgrunden där de möts upp av en mild sälta och frisk syra.
Ölen har Blossa tagit fram tillsammans med det stockholmska mikrobryggeriet PangPang som bryggt öl i Gubbängen strax utanför tullarna sedan 2010. Resultatet är en uppfriskande dryck som passar utmärkt att variera den klassiska glöggen med.
– Smakkombinationen i Blossa 23 väckte många idéer och att få förverkliga ett ölsamarbete där vi tar Blossa in i en ny värld är otroligt spännande. Det finns dessutom många likheter mellan Blossa och PangPang Brewery, såsom kärleken till hantverket och vurmen för oväntade smakkombinationer. Kanske kan samarbetet verka knasigt för vissa, men resultatet är en otroligt läskande öl och en riktig smakupplevelse, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.
Pangpang & Blossa Glögg Sour släpps i limiterad upplaga i Systembolagets beställningssortiment den 29 november. Den har tappats på 33 cl-burk och har en alkoholhalt på fem procent. Du kan även provsmaka ölen på PangPang Festaurang vid Hornstull i Stockholm.
Åsa Orsvärn är Blossas egen Chief Blender och har gjort samtliga årgångsglöggarna bland annat. Här delar hon med sig av sina tips för den som vill göra hemgjord glögg i vinter.
Läs mer »Äntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Som om årgångsglögg och jubileumsglögg inte vore nog! Nu släpper Blossa ytterligare två spännande nyheter – den ena alkoholfri och den andra ekologisk.
Läs mer »