Kluckande klappar - julklappstips i sista minuten.

Ute i sista minuten? Ingen fara! Här hittar du tips på goda viner som fått fina recensioner och som finns på hyllan i de flesta Systembolag.

Inslagen flaska

Ute i sista minuten? Ingen fara! Här hittar du tips på goda viner som fått fina recensioner och som finns på hyllan hos de flesta Systembolag.

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Den perfekta klappen till rieslingfantasten är denna riesling från Gustave Lorentz! SvD:s Mikael Mölstad besktiver vinet som en "Prisvärd rieslingfavorit från Alsace med friska toner av gröna äpplen, grapefrukt och bra syra." och ger det 5/6 poäng.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

119,00 kr


En mycket omtyckt riesling från Alsace som passar utmärkt till grillad, rå eller ångad fisk. Till skaldjur, kyckling, vitt kött och getost.

Kung Fu Girl Riesling

Sushi + Kung Fu Girl = Sant! En sann "sushi lover"  kommer garanterat uppskatta detta vin från Kalifornien!

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Allt om vin beskriver vinet som: "Ett bra köp. Generös och framfusig med sötmogen frukt och bra driv i syran." SvD ger vinet 5/6 poäng.

Faustino I Gran Reserva 2010

Med omdömen som "Superfynd" (Dina viner) och "Fynd!" (Allt om Vin) kan du med gott samvete ge bort denna kluckande klapp utan att tveka.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Härlig rioja med tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Underbart god till lamm-, kalv-, nöt- eller viltkött.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

I en något högre prisklass hittar du denna pärla. Vinsnobben kommer tindra med ögonen i takt med att julklappspappret ryker.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


En underbar Châteauneuf-du-Pape som med fördel serveras till kötträtter med mustiga smaker och mycket färska kryddor.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Känner du nån som gillar middagsbjudningar med det lilla extra? Då är det här desservinet en het kandidat under granen.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Löjligt gott dessertvin som med fördel serveras till tiramisu eller biscotti. Båda tidningarna Allt och vin och Allt om mat beskriver vinet som ett fynd! Vi kan bara hålla med.