Kluckande klappar - julklappstips i sista minuten.

Ute i sista minuten? Ingen fara! Här hittar du tips på goda viner som fått fina recensioner och som finns på hyllan i de flesta Systembolag.

Inslagen flaska

Ute i sista minuten? Ingen fara! Här hittar du tips på goda viner som fått fina recensioner och som finns på hyllan hos de flesta Systembolag.

Rotari Brut Riserva

Ett bubbel livar alltid upp stämningen. Här har vi ett vin som håvar in goda omdömen från svenska och utländska vinjournalister. Så här beskrivs vinet i Allt om Mat, 28 sept 2023,

”Frisk, ren, krispig och syrlig med gott om gröna äpplen, färsk citrus och vit choklad. Fortsätter att vara ett riktigt pangfynd.”

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Kung Fu Girl Riesling

Sushi + Kung Fu Girl = Sant! En sann "sushi lover"  kommer garanterat uppskatta detta vin från Kalifornien!

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Vinet var med på Alf Tumbles topp 10 lista i mars 2023 och han skriver följande: "Numera en klassiker från Charles Smith som parkerat sig på Systembolagets hyllor. En knastertorr och druvtypisk riesling med gröna äpplen, lime och gråpäron."

Stellenrust Secret & Lies

Vinjournalisten Fredrik Schelin på Aftonbladet (1/9-2023) ger detta härliga vin högsta poäng med fem plustecken och följande beskrivning:

"Stellenrust ger mig lust efter chenin blanc – ännu mer! Särskilt i denna snygga form där fatkryddan möts upp av grön och gula äpplen, gula plommon och sälta från havet. Avslutet är krämigt och envist. En av tummarna upp i denna lansering."

Stellenrust Secrets & Lies

149,00 kr


Secrets & Lies Chenin Blanc från Stellenrust är ett nyanserat, fruktigt och mycket friskt vin med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, mango, ananas, macadamianötter och apelsin. Perfekt att servera till smakrika rätter av fisk eller till rätter av ljust kött.

Faustino I Gran Reserva

Ett riktigt klassikervin som fått fina omdömen i pressen. Detta kan du med gott samvete ge bort som en kluckande klapp, utan att tveka.

Faustino I Gran Reserva

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2012 har en smak med tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

I en något högre prisklass hittar du denna pärla. Vinsnobben kommer tindra med ögonen i takt med att julklappspappret ryker.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


En underbar Châteauneuf-du-Pape som med fördel serveras till kötträtter med mustiga smaker och mycket färska kryddor.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Känner du nån som gillar middagsbjudningar med det lilla extra? Då är det här dessertvinet en het kandidat under granen.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Löjligt gott dessertvin som med fördel serveras till tiramisu eller biscotti. Båda tidningarna Allt och vin och Allt om mat beskriver vinet som ett fynd! Vi kan bara hålla med.