Kein Name släpper en ny tysk pinot noir.

Vinserien utan namn "Kein Name" består av goda kvalitetsviner till fördelaktiga priser. Nu lanseras vinseriens allra första röda vin i form av en tysk pinot noir i Systembolagets beställningssortiment.

Kein Name Spätburgunder, Pinot Noir

Kein Name, ”utan namn” på tyska, är en ny vinserie med goda kvalitetsviner till fördelaktiga priser. Nu lanseras en tysk pinot noir på den svenska marknaden. “Kein Name Spätburgunder” finns i Systembolagets beställningssortiment.Vi är mycket stolta över vår nya Kein Name Spätburgunder, eller som många känner till den klassiska druvan pinot noir. Pinot noir är den perfekta druvan för den nya vinserien Kein Name som fokuserar på druvsort och smakupplevelse, säger Anna Rönnlund, brand manager på Anora Group. – Vinlandet Tyskland har de senaste åren blivit berömda för sina spätburgunder som är det tyska namnet för pinot noir. Lätta, friska, fruktiga rödviner som just Kein Name Spätburgunder får gärna serveras lite svalare, 14–16 grader. Då kommer vinets friskhet, eller syra som det kallas på vinspråk till sin fulla rätt, berättar Anna Rönnlund.

Doft och smakprofil

Druvorna för Kein Name Spätburgunder kommer från Rheinhessen och medelåldern på plantorna i vingårdarna är 20 år. Det plockas cirka 10 druvklasar per planta. Jorden är porös och av kalksten. Druvorna skördas i september och för att bevara fruktighet och fräschör jäser vinet under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar.

Kein Name Spätburgunder Pinot Noir

129,00 kr


Kein Name Spätburgunder har en fruktig och inbjudande doft med inslag av röda bär, kryddor och färska örter. Smaken är frisk och fruktig med bra intensitet. I eftersmaken som har bra längd presenteras en bukett av röda frukter och bär, kryddor samt färska örter.

Kein Name Spätburgunder passar utmärkt till kraftiga fiskrätter eller lättare anrättningar på ljust kött, fågel eller grönsaker. Per Hansen och Pål Allan har exklusivt tagit fram ett recept till Kein Name Spätburgunder i form av en tysk delikatesspizza med rökt fläsk och smakrik ost.

Kein Name - Vinerna utan namn

Kein Name är ett intressant vinvarumärke som är framtaget av Anora. Vinerna är alltid druvspecifika och kommer från ett svalare klimat som ger fräscha viner med hög nyansrikedom. Vinernas smakprofil speglar druvans karaktär och är torra, friska, fräscha och fruktiga i stilen, samtidigt som de är mjuka och balanserade. I vinserien ingår också vinerna; Kein Name Grüner Veltliner, Kein Name Riesling och det mousserande vinet Kein Name Riesling Brut.