Generöst vin med kryddiga toner, körsbärsfrukt och choklad med örtig ton. Smaken ger ifrån sig en lätt sötma med en elegant kryddig ton.
Produktion
Druvorna skördades i mitten av september. Vinet fick först jäsa och macerera tillsammans med skalresterna i ståltankar vid 25°C i ca 8 dagar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i ståltankar fram till slutet av december då det fick jäsa en andra gång tillsammans med skalresterna från Antiche Terre Amarone Mezzo Monte i cirka 10 dagar. Vinet har lagrats i 6 månader på franska 225L ekfat.
Passar till
Som all ripasso är det här ett väldigt användbart vin. Det passar lika bra till charkuterier av olika slag, till både milda och lagrade ostar och till de flesta typer av pastarätter med allt från tomatsåser till köttsåser och raguer eller till svampbaserade rätter. Det fungerar också bra till grillad fisk och grillat kött med tillbehör av rotsaker eller grillad tomat. Vill man servera det till ostar, välj gärna lite lagrade hårdostar eller fårostar. Servera vinet svalt vid cirka 16-18 grader. Det är inget vin man behöver lagra, det här dricker man genast.