EkologiskMindre sockerKlimatsmart
Antiche Terre Venete Mezzo Monte Valpolicella

Årgång:

2021

Antiche Terre Venete Mezzo Monte Valpolicella

Italien


129,00 kr

Systembolaget nr:

7501501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Generöst vin med kryddiga toner, körsbärsfrukt och choklad med örtig ton. Smaken ger ifrån sig en lätt sötma med en elegant kryddig ton.

Produktion

Druvorna skördades i mitten av september. Vinet fick först jäsa och macerera tillsammans med skalresterna i ståltankar vid 25°C i ca 8 dagar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i ståltankar fram till slutet av december då det fick jäsa en andra gång tillsammans med skalresterna från Antiche Terre Amarone Mezzo Monte i cirka 10 dagar. Vinet har lagrats i 6 månader på franska 225L ekfat.

Passar till

Som all ripasso är det här ett väldigt användbart vin. Det passar lika bra till charkuterier av olika slag, till både milda och lagrade ostar och till de flesta typer av pastarätter med allt från tomatsåser till köttsåser och raguer eller till svampbaserade rätter. Det fungerar också bra till grillad fisk och grillat kött med tillbehör av rotsaker eller grillad tomat. Vill man servera det till ostar, välj gärna lite lagrade hårdostar eller fårostar. Servera vinet svalt vid cirka 16-18 grader. Det är inget vin man behöver lagra, det här dricker man genast.

Vegetariskt

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7501501

Volym

0,75 l

Varumärke

Antiche Terre Venete

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Corvina, Rondinella, Corvinone