Nyhet

logo
Ekologisk
Château Estanilles Clos du Fou

Årgång:

2019

Château Estanilles Clos du Fou

Frankrike


329,00 kr

Systembolaget nr:

9118201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Syrah-vinrankor som odlas på skiffer producerar ett vin som är välstrukturerat och balanserat, med mineralisk kvalitet. En unik cuvée som bara kan komma från Faugères terroir, detta vin är gjort av de bästa Syrah-vinrankorna. Det har en djup rubinröd färg och en tydlig men delikat doft med aromer av viol och svart frukt. Smaken är komplex och balanserad med en bra tanninstruktur och tonerna av mörk frukt, viol, kakao, lakrits och kaffe.

Produktion

De ekologiska druvorna skördas för hand vid optimal mognad, sorteras, avstjälkas och krossas. Vinet lagras i nya och använda fat i 18 månader. Varje druvsort vinifieras separat och lagras därefter individuellt.

Passar till

Passar bra med rött kött, ljust kött, vilt, nötkött eller anklår.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Vinodlingen har djupa rötter i Lenthéric och Château Estanilles har sedan 1860 producerat hyllade viner. År 1976 introducerade Michel Louison Syrah och etablerade gården som en pionjär inom Faugères-appellationen. År 1982 fick Faugères AOP-status, och 2009 tog Julien Seydoux över. Med fokus på respekt för råvaran och noggrann vinifiering har Julien skapat eleganta viner som fått erkännande från både fransk och internationell press. Clos du Fou (allierad med dårskapen). Vinodlingen planterades på en mycket brant kulle (300 m) där det sades att "om mulorna inte kunde klättra, kan ingen vinstock hänga kvar." Detta gav upphov till kvickheten "allierad med dårskapen"

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

9118201

Volym

0,75 l

Varumärke

Château Estanilles

Förslutning

Naturkork

Region

France - Languedoc-Roussillon - Languedoc-Roussillon

Druva

Syrah