Ruffino firar 100-årsjubileum med exklusiv vinlåda.

Det internationellt erkända vinhuset Ruffino firar 100 år på den svenska marknaden 2023 – och nu kan du fira med en exklusiv låda med tre flaskor av deras läckra chiantivin.

Ruffino, tre vinflaskor och en exklusiv trälåda.

1923 dök Ruffinos viner först upp i Sverige och de var uppenbarligen här för att stanna. De har sex olika anläggningar i Toscana, men kanske är det främst deras Chianti som rönt framgångar i Sverige.

Ruffino lanserade sin Riserva Ducale redan 1927 för att hedra hertigen av Aosta. Ducale betyder hertig på italienska och han avbildades även på den ikoniska etiketten, som är en av de mest välkända bland alla italienska viner idag. Vinerna började snart även att röna framgångar på exportmarknaden och Ruffino var den första Chiantin som exporterades till USA.

 Ruffino Riserva Ducale - flaskor på rad.

Foto: Mats Fogeman

Ruffinos Ducale-vin har rönt stora framgångar världen över.

Prisvärd trälåda med Ruffinos prestigevin

20 år senare lanserades en prestigeversion av Riserva Ducale som fick beteckningen Oro, som betyder "guld" på italienska. Vinet Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2014 har klassificeringen Gran Selezione som är högst upp i Chianti Classicos kvalitetspyramid. Gran Selezione är endast runt cirka 10 procent av produktionen i Chianti Classico.

I år, när Ruffino firar 100 år på den svenska marknaden, finns en exklusiv och väldigt prisvärd trälåda med tre flaskor av deras vin Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2014. Lådan kostar 927 kronor (309 kronor per flaska) och ska du köpa samma årgång separat finns den enbart i magnumflaska för 949 kronor.

Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico trälåda

349,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione 2014 har har en nyanserad doft med inslag av, solmogna körsbär, plommon, skogsbacke, valnötter, choklad och kanel. Smaken är nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter, tobak och svarta oliver.

Lådan går att beställa i Systembolagets beställningssortiment. Samma årgång finns inte att köpa separat. Istället kan du då köpa Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2017, för 349 kronor per flaska.

22.05.2023
Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »