Mörkt rubinrött vin med mogen bärdoft blandad med mjuka kryddor och läder. Vinet har en hög, frisk syra och en fast tanninstruktur som balanserar den generösa smakprofilen av blåbär, hallon och plommon.
Produktion
Druvorna krossades varsamt och fick genomgå alkoholjäsning vid en temperatur av 26-28 grader i rostfria ståltankar. Jäsning och påföljande maceration varade i 21 dagar innan vinet fördes över på ekfat för vidare lagring. Vinet lagrades 7 månader på använda stora franska ekfat innan slutlig buteljering utan filtrering.
Passar till
Plommonspäckad vildsvinskarré med rostade rotsaker.
Kul att veta
Druvsorten Refosco dal Peduncolo Rosso är en del av druvfamiljen Refosco som främst odlas i norra Italien, Slovenien och Kroatien. Den har fått sitt namn efter sina röda stjälkar, och anses generellt vara den mest högkvalitativa sorten av Refosco.