Blossa Rosé.
Nu lanseras Blossa Rosé - en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i.
Allt du behöver för adventsfikat eller glöggminglet.
Nu lanseras Blossa Rosé - en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i.
Nu släpper Glöet en nyhet för dig som vill ha lite mer glow i jul. Glöet Gold är glubblet med glöggens varma kryddor och bubblets svalkande bubblor - med en gyllene touch.
Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs mer »Bjud på något smått till glöggen - här nedanför hittar du både busenkla recept och några som tar lite längre tid att fixa till.
Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs mer »Glöet lanserar 2022 en nyhet med lyxig festkänsla: Glöet Gold. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till årets glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här kommer ett recept på Klappgröt med nötbräcke och bärchips!
Läs mer »Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på bakad Västerbottensost med fikonmarmelad!
Läs mer »Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här får du recept på frasiga våfflor med ädelost och blåbär!
Läs mer »Linnéas recept på färsknyten med marinerade edamemebönor! Fyll termosen med Blossa Vinteräpple och servera därtill.
Läs mer »God och snabblagad plockmat som passar bra på julbordet. Får du inte tag i renkött fungerar rostbiff som alternativ.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
Läs mer »Recept på ljuvligt god mousse med blåmögelost på en botten av pepparkaka. Använd gärna en avlång brödform så får du höga fina bitar.
Läs mer »Gör en egen, krämig sill till jul. Här har Linnéa gjort en sill med kryddig smak av curry som möter sötman i äpple.
Läs mer »Nyttigt julgodis med smak av glögg! Rawfoodbollarna får olika smak och läckert utseende med fyra olika toppings: lakrits, lingon, pistagenötter och kokos.
Läs mer »Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Läs mer »Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Pepparkakor för vuxna - i form av en elefant. Varsågod säger vi! Baka, ät och njut.
Läs mer »En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
Läs mer »En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Läs mer »Linda Hanssons recept på drömtårta från tv-programmet Hela Sverige bakar 2019. Linda vann hela tävlingen och receptet kommer från hennes bok Fika är livet.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får recept på en traditionell samisk glödkaka med enbärssmör och svamp!
Läs mer »Du kan göra det enkelt och köpa en flaska smaksatt mousserande glögg eller så kan du blanda din egen drink till glöggminglet. Här nedanför hittar du recept på glöggdrinkar med eller utan alkohol.
Om du inte är helt redo för full-on höstmys ännu, bjud på denna fräscha sangria med Blossa Rosé alkoholfri på din nästa bjudning! Iskall och uppfriskande, men som ändå får dig att längta till juletider!
Läs mer »Kanske den perfekta “mellan årstider”-drinken. Gör din somriga spritz till en julig upplevelse med Blossa 23.
Läs mer »Det är inte många svenska frukter vi kan njuta av under vinterhalvåret, men äpplen är en vi alltid kan lita på. Låt den smaksätta dina vinterdrinkar – varför inte tillsammans med en skvätt glögg?
Läs mer »En äggtoddy är en klassisk vinterdrink som du kan smaksätt på massor av sätt. Här har vi använt årets Blossa.
Läs mer »Blanda en julig variant av klassikern Whiskey Sour där den får kryddiga toner av glögg. Här är ett recept som blandas med årgångsglöggen Blossa 24.
Läs mer »Värm dig i vinterkylan med en varm GT. Här kryddar vi upp den med Blossas nya rödvinsglögg med smak av saffran och apelsin.
Läs mer »Manhattan är en riktig klassiker från 1800-talet. Hur blir det då om man byter vermouth mot glögg? Toppen - det blir en Glögghattan.
Läs mer »Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.
Läs mer »Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.
Läs mer »Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?
Läs mer »I år blir det tredje året i rad som Blossa slår upp dörrarna till Rum 24 på Haymarket by Scandic. Rummet är en oas för alla julälskare – passa på att boka en oförglömlig vistelse. Här är datumen att hålla koll på.
Vår skribent och matforskare Richard Tellström har grottat ner sig i advent och i hur våra traditioner vad gäller mat och dryck innan jul kom till.
Läs mer »Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »