Glögg

Allt du behöver för adventsfikat eller glöggminglet.

Blossa glöggmingel

Glöggnyheter.

Blossa Rosé - med 10% alkohol samt alkoholfri på ett bord med glas.

Blossa Rosé.


Nu lanseras Blossa Rosé - en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i.

Läs mer »
Pepparkakssticks

Tilltugg.

Bjud på något smått till glöggen - här nedanför hittar du både busenkla recept och några som tar lite längre tid att fixa till.

Surdegssnittar med avokadoröra

Surdegssnittar med len avokadoröra.


Starta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.

Läs mer »
Glöets jultårta

Jultårta.


En god och färgglad jultårta med smak av vanilj och mousserande glögg. Servera under julens glöggfester eller adventsfiranden. 

Läs mer »
Klappgröt med söta tillbehör

Klappgröt med söta tillbehör.


Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här kommer ett recept på Klappgröt med nötbräcke och bärchips!

Läs mer »
Glödkaka med enbär och svamp

Glödkaka med enbär och svamp.


Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får recept på en traditionell samisk glödkaka med enbärssmör och svamp!

Läs mer »
Glöet Cheesecake

Julig cheesecake med smak av glögg.


En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.

Läs mer »
Friterade tunnbrödchips, sötpotatisrösti med getost och pannacotta - plockmat x 3.

3 läckra tilltugg till glöggbubblet.


Glöet lanserar 2022 en nyhet med lyxig festkänsla: Glöet Gold. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till årets glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.

Läs mer »
Blossa Glögg & Tonic

Drinkar med glögg.

Du kan göra det enkelt och köpa en flaska smaksatt mousserande glögg eller så kan du blanda din egen drink till glöggminglet. Här nedanför hittar du recept på glöggdrinkar med eller utan alkohol.

Blossa Glögg & Tonic med en torkad apelsinskiva.

Glögg & Tonic


Här ger vi GT:n ett nytt ansikte! Byt gin mot glögg och du har julens glöggdrink redo att serveras. Du kan själv välja om du vill göra den superenkel, syrlig eller söt.

Läs mer »
Juldrink med Blossa 22 New Orleans.

Läcker juldrink med Blossa 22 New Orleans.


Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.

Läs mer »
Glöet 70, drink med Glöet Gold Sparkling.

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »
Winter Spritz

Winter Spritz.


En ny variant på den så populära drinken - här med smak av citron, glögg och kanel. Toppad med mousserande vin blir den festlig till vinterns alla festligheter.

Läs mer »
Blossa 22 Hurricane Spritz - en drink med flaskan på ett träbord.

Blossa Hurricane Spritz


Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?

Läs mer »
Sour Polaris

Sour Polaris.


Tina Shine har gjort en härligt vintrig drink där du tar tillvara på överbliven glögg från glöggmingel och julfester. Gör en Sour Polaris och njut av de vintriga smakerna.

Läs mer »
Blossa Trestjärnig Brons med The Irish

The Irish.


En julig variant på Irish Coffe som blandas på Blossa Trestjärning Brons, en glögg som spetsas med whiskey. Ett trevligt alternativ till glöggminglet.

Läs mer »
Winter tonic drink med Koskenkorva Ginger flaska

Winter Tonic.


En kryddig och vintrig drink som blandas med Koskenkorva Ginger och Blossas klassiska vinglögg. 

Läs mer »
Varm Blossa saffransglögg med apelsingrädde

Varm Blossa saffransglögg med apelsingrädde.


Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.

Läs mer »