Fudge med Amarula och kaffe.
Goda ingredienser som tillsammans blir en underbar fudge. Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014.
Läs mer »Godis och sött är en självklar del av julen för de flesta. Därför bjuder vi här på några enkla recept på julgodis, med choklad, nötter, marsipan och andra smaker som andas jul.
Att göra eget julgodis är en mysig tradition som dessutom blir väldigt uppskattad av de du firar med. Däremot är tiden i slutet av december ofta knapp och julgodis som går snabbt att göra och är enkelt vinner ofta mot de mer komplicerade recepten.
Här nedan har vi samlat enkla recept på julgodis med bland annat choklad, nötter och marsipan – smaker som verkligen för tankarna till julen och som passar lika bra till glöggminglet som efter julbordet när suget börjar göra sig påmint igen.
Vill du göra enkelt julgodis med barnen? Testa att köpa en stor bild mandelmassa, dela upp den i bitar och färga delarna med olika färger av karamellfärg. Det blir ett roligt pyssel där barnen får känna sig delaktiga. Du kan även ställa fram mandlar, fikon, nougat eller annat som får sätta smak på mandelmassan.
Att doppa godsaker i choklad är aldrig fel! Choklad är dessutom en smak som passar med mycket på julens fikabord. Vill du verkligen göra snabbt och enkelt julgodis smälter du bakchoklad i ett varmvattenbad och doppas exempelvis följande saker som du sedan låter droppa av och torka på ett bakplåtspapper:
Pepparkakor
Dadlar (urkärnade)
Fikon
Nötter
Clementinklyftor (doppa bara ena halvan så blir det extra snyggt)
Saffransskorpor
Goda ingredienser som tillsammans blir en underbar fudge. Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014.
Läs mer »En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »Istället för marsipangrisar, testa vårt lätta recept på läckra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad. Kan även bli en söt julklapp!
Läs mer »De här amarulatryfflarna skojar man inte bort. Ack så enkla att göra - men gud så goda att äta.
Läs mer »Rökig knäck för vuxna som är himmelskt god. Släng ihop och bjud på knäck med Bunnahabahain. under jul och nyår.
Läs mer »145,00 kr
Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.
189,00 kr
199,00 kr
Ett riktigt fint och nyansrikt dessertvin som har söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet med lång eftersmak. Serveras vid 10-12°C, traditionellt till biscotti men gärna även till desserter som innehåller nötter.
Ingen nyårsmiddag utan en riktigt god dessert! Här har vi samlat nyårsdesserter som passar både dig som vill anstränga dig lite extra och för dig som vill servera en god men enkel efterrätt innan tolvslaget.
Läs mer »En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer »En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
Läs mer »