EtiskMindre socker
Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot, Fairtrade, 3000ml, box

Årgång:

2021

Roots Drostdy-Hof Shiraz Merlot, Fairtrade, 3000ml, box

Sydafrika


219,00 kr

Systembolaget nr:

1203808

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Drostdy-Hof Shiraz Merlot har en bärig och fruktig doft med inslag av jordgubbar, hallon och lakrits. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av röda frukter, örter och lakrits.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch och Malmesbury i Western Cape. Druvorna skördades för hand under februari och mars. Musten samjäste med skalen i fyra dagar varpå man pressade vinet och slutförde jäsningen. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet på ståltankar varav 20% tillsammans med ekstavar.

Passar till

Vinet fick en hedrande 7:e plats  i tidningen Allt om Vin " Årets Vinare" december 2021 i kategorin " Årets Röda Box"Medelkraftiga kötträtter med olika tillbehör. Även utmärkt till kyckling. Varför inte servera majskycklingbröst med paprikaröra och risotto på havreris.

LammNötköttVegetariskt

Kul att veta

Vinet är Fairtrade-certifierat som garanterar en hög standard för etiska och hållbara jordbruksmetoder genom hela värdekedjan. Det är även en garanti för att arbetarna får rättvisa löner och bra arbetsförhållanden.Drostdy-Hof är ett av Sydafrikas mest kända och uppskattade vinvarumärken. Företaget grundades 1804 och är beläget i Tulbagh Valley, en frodig och bördig dal omsluten av bergskedjan Witzenberg. Egendomens vackra hus som även pryder etiketten designades av den välkände franske arkitekten Louis Michel Thibault. Det stod färdigt 1806 och användes till en början som tingsrätt. Drostdy-Hof tillhör idag det multinationella sydafrikanska dryckesbolaget Distell.Chefsvinmakare Michael Bucholz ansvarar för en av Sydafrikas mest komplexa och avancerade vinanläggningar. Deras fatlagringskällare är unik i Sydafrika. Här lagrar de flesta av de egendomar som ingår i Distell-gruppen sina viner. I källarna finns i dag ca 20.000 fat på vardera 300 liter. Man driver även en egen plantskola och har ett mycket avancerat vinlaboratorium.


BRA KÖP

Rödbärig i örtig, ganska frisk och lätt stil med en liten touch av karamell i slutet.

- Allt om Vin, December 2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

1203808

Volym

3000 ml

Varumärke

Distell

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

5,5 g/liter

Druva

Merlot, Shiraz, Petit Verdot, Övriga

Lagring

Vinner inte på lagring.


tryffelburgare

Tryffelburgare.


Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.

Läs mer »
Souvlaki med tzatsiki

Souvlaki.


Souvlaki är en grekisk rätt där grillat kött serveras på spett ofta med tzatsiki och pitabröd. Här ett recept med kyckling, libabröd och goda tillbehör.

Läs mer »