Ekologisk
O.P. Anderson Petronella Hallon

O.P. Anderson Petronella Hallon


199,00 kr

Systembolaget nr:

5040702

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen av kummin, anis och fänkål kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning.

Produktion

De ekologiska kryddorna kummin, anis och fänkål, destilleras för att utvinna kryddsmaken. Destillatet lagras sedan i minst 6 mån på 100 -åriga ekfat. Smaken från de ekologiska hallonen lakas försiktigt fram med extraktion, för att sedan varsamt blandas med det lagrade kryddestillatet.

Passar till

Passar bra till sill, lax och en fräsch sallad, men också som aperitif på is, som bas i en bubblig spritz eller med tonicwater.

Kul att veta

Petronella är namngiven efter Olof Peter Andersons maka, Petronella Charlotta Rosenhoff. Olof Peter Anderson var spritfabrikör och skeppsredare. År 1891 lanserade sonen Gustav O.P Anderson Aquavit som är grundreceptet till denna dryck. Den ekologiska O.P. Anderson Petronella Hallon är framtagen för att erbjuda ett mildare och alkoholsvagare alternativ till traditionell aquavit. Lätt kyld passar den utmärkt till många av sommarbordets läckerheter och är väldigt trevlig i cocktails, som aperitif eller en bubblig spritz.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

25 %

Systembolaget nr

5040702

Volym

500 ml

Varumärke

O.P. Anderson

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas