Vegetarisk påskmat - 8 goda recept.

Som vid så många svenska högtider är det stort fokus på kött och fisk på matbordet. Men nu i påsk vill vi uppmuntra till mer vegetarisk mat och har här samlat några riktigt goda vegetariska recept att variera med.

Vegetarisk påskmat, tre receptbilder.

På det traditionella påskbordet hittar du både sill, lax och lamm bland annat som några av huvudrätterna. Men du som vill hitta mer vegetarisk påskmat behöver inte leta länge. Påsken är trots allt en tid när vi står mellan vinterns grönkål och brysslar, och vårens primörer som rädisor och sparris. Det finns mängder av vegetariska möjligheter!

Här har vi samlat några recept för dig som söker vegetarisk påskmat att äta dig mätt på under påskafton. Även om ni är ett blandat sällskap där vissa absolut vill ha de klassiska kött- och fiskrätterna så kan ni blanda ut med dessa vegetariska recept på påskbuffén. De flesta kan må bra av att få i sig mer grönt under påsken ändå!

Bland sötsakerna är det desto lättare att vara vegetarisk - men för den som går åt det veganska håller gäller det att vara uppmärksam. Kanske får du göra och ta med en egen, vegansk påsktårta?

Glad påsk!

Vegetarisk påskmat - 8 recept:

Potatiskakor i ugn

Potatiskakor i ugn.


Skippa Janssons frestelse om du inte äter ansjovis - gör dessa läckra potatiskakor i ugn istället. De får smak av västerbottensost och kommer uppskattas av alla runt påskbordet. Perfekt tillbehör till både det vegetariska och påskens kötträtter.

Läs mer »
Bröd med pestofyllning

Påskigt pestobröd.


Detta goda bröd är inte bara vegetarisk, det är till och med vegansk. Du kan byta peston mot andra smaker om du vill, som fetaost eller soltorkade tomater. Det är enkelt att göra och passar perfekt när ni blir många som ska fira påsken.

Läs mer »