Duka upp för schlager - 8 recept på läckra smårätter.

Här har vi samlat några recept på smårätter och plockmat som vi tycker passar perfekt till tv-kvällarna framför schlagerfestivalens delfinaler och inte minst den stora finalen i mars!

Smårätter och plockmat till Melodifestivalen.

Inför årets stora musikfest, schlagerfestivalen, samlas vi gärna för att se spektaklet med goda vänner och familj. Smaken är som baken brukar det heta, och det gäller inte minst musik - kanske är det därför det är så roligt att titta på tävlingen ihop med andra.

Och varför då inte bjuda på något gott att äta och dricka under kvällen i en något mindre strukturerad form - som smårätter och plockmat man kan ta för sig av när andan faller på (som under de låtar som kanske inte faller dig i smaken).

Välj smart plockmat

Eftersom ni med stor sannolikhet kommer sitta i en soffa, fåtölj eller kanske till och med på golvet framför tv:n är det bra med smårätter man kan äta med händerna och som inte är för kladdiga. Ha gott om servetter nära till hands och märk gärna glasen så att det inte blir lika lätt att blanda ihop dem om ni är många.

Förutom recepttipsen nedan kan du med fördel ställa fram snacks som dessa:

  • Chips och dipp

  • Ost och kex

  • Salami eller kallskuret

  • Oliver

  • Körsbärstomater

  • Grönsaksstavar och hummus

  • Nachos och guacamole

  • Uppskuren frukt

  • Små chokladbollar

Men vill du även kunna bjuda på något mer mättande kanske något lättlagat och jättegott passar bra till. Här nedan har vi samlat några förslag på smårätter till Mello-myset.

Smårätter till schlagerfesten:

Crabcakes med hemgjord aioli

Crab cakes med aioli.


Vill du anstränga dig lite mer och få något väldigt gott att bjuda på inför musikfesten kan dessa crab cakes rekommenderas. Till finns även recept på hemgjord aioli, men det måste du självklart inte göra - färdigköpt går också bra.

Läs mer »

3 bubbeltips till musikfesten:

Pata Negra Cava Semi Seco

79,00 kr


Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

100,00 kr


Ett franskt mousserande vin med både charm och attityd. Smaken är torr och frisk och fruktig med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon. Perfekt som fördrink eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Platino Pink Moscato

72,00 kr


Platino Pink Moscato har en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter. Vinet har en söt, bäri och något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter.

Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »