O.P. Anderson Petronella Hallon - rosa snaps med smak av hallon.

Nu lanseras en somrig nyhet från O.P. Anderson. Petronella Hallon bjuder på en en mjuk och bärig karaktär av hallon samt en lätt kryddighet. Matcha den gärna till mat eller använd som bas i somriga drinkar.

Petronella Hallon nyhet

Med en lägre alkoholhalt, en tydlig ton av hallon och klarrosa färg moderniserar O.P. Anderson Petronella Hallon hela snapskategorin. Med sin friska och bäriga smak är den ekologiska snapsen lika självklar till mat mat som till cocktails.

O.P. Anderson är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. 2013 lanserade man en ny en helt ny typ av snaps under namnet O.P. Anderson Petronella, då med smak av äpple. Lagom till sommaren förra året presenterades tillskottet O.P. Anderson Hallon som får sin rosa färg och bäriga smak från ekologiska hallon.

– O.P. Anderson Petronella Hallon är en modern snaps med lägre alkoholhalt som tar den rosa trenden inom sprit ett steg vidare. Kombinationen av traditionella akvavitkryddor och hallon ger tillsammans en otroligt mångsidig dryck, säger Malin Ollas, Product Manager Own Brands på Anora. O.P. Anderson och berättar att Petronella Hallon fungerar lika bra som snaps som till sommarens drinkar.

Perfekt till somrig mat och bubbliga spritz

Snapsen har en mjuk och bärig karaktär av hallon samt en lätt kryddighet. Smaken är både frisk och fyllig med viss sötma. Du kan med fördel servera snapsen något kyld till somrig mat som sill, lax och fräscha sallader.

O.P. Anderson Petronella Hallon kan även drickas som aperitif med is samt användas som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails.

Somrigt recept

I samband med lanseringen tog O.P. Anderson Petronella fram ett somrigt och fräscht salladsrecept som med fördel serveras i sällskap med snapsen. Receptet består bland annat av färskpotatis med dill, gemsallad, varmrökt lax och getost. Salladen dekoreras med färska hallon och toppas slutligen med en frisk green goddess dressing av persilja.

Du hittar O.P. Anderson Petronella Hallon i Systembolagets beställningssortiment.

O.P. Anderson Petronella Hallon

199,00 kr


Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen av kummin, anis och fänkål kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning.

Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails.