Vårkänslor på flaska med rykande nyheten Drostdy-Hof Rosé.

Nu lanseras det fruktiga rosévinet från Drostdy-Hof med tydliga inslag av jordgubbar, skogshallon och körsbär. Finns i Systembolagets beställningssortiment för 65 kr. 

Drostdy-Hof Rosé

Häromdagen lanserades Drostdy-Hof, ett friskt och fruktigt rosaskimrande vin från Sydafrika.  Ingen vintyp har haft en sådan boom på senare år som just rosévinet och från att endast ha konsumerats under årets ljusa månader har det på senare tid blivit allt vanligare att dricka rosévinet året runt.

Vad passar bättre i dessa tider när längtan efter sol och värme är som störst än att korka upp ett vin i rosa kulör fullpackat med både doft och smak av vår och sommar? 

Drostdy-Hof rosé produceras på Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar med anor som sträcker sig till tidigt 1800-tal. Vineriet är beläget i ett naturskönt område i en blomstrande dal omgiven av massiva berg i Västra Kapprovinsen. Dess läge mellan de branta bergen skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan natt och dag vilket ger mycket goda förutsättningar för vinodling. 

Prisvärt rosévin med tydliga doftnoter

Drostdy-Hof rosé är gjort på shiraz och pinotage och får sin färg genom att druvorna krossas med sina skal. Därefter för skalresterna sedan ligga kvar med druvmusten i några timmar och laka ur både smak- och färgämnen.

Resultatet är ett härligt och inbjudande rosafärgat vin som trots sin blygsamma prislapp uppvisar tydliga dofter och smaker av solmogna körsbär, saftiga jordgubbar och skogshallon tillsammans med gröna krusbär och granatäpple. Dessutom bjuder det på en frisk fläkt av färska örter. 

Serveras väl kylt som aperitif eller till mat

Roséviner kommer bäst till sin rätt när de serveras väl kylda. Det går alldeles utmärkt att dricka Drostdy-Hof rosé som sällskapsvin men den är även perfekt som aperitif med salta tilltugg.

Fisksoppan och salladen med räkor alternativt kyckling är perfekta matkompanjoner där smakerna i rätterna gifter sig väl med karaktärerna i vinet. 

Drostdy-Hof rosé är en nyhet i beställningssortimentet och det rosévin på flaska med lägst pris på Systembolaget.

Drostdy-Hof Rosé

59,00 kr

65,00 kr


Drostdy-Hof Rosé har en fruktig och fräsch doft med inslag av hårda hallonkarameller, körsbär och en fläkt av färska örter. Smaken är fruktig och fräsch med toner av röda frukter och bär.