Domaine de la Rouvière - elegant rosényhet från hjärtat av Provence.

Ett elegant, vackert ljusrosa rosévin från hjärtat av Côtes de Provence. Perfekt för varma sommarkvällar tillsammans med en charkbricka, sallad eller grillade skaldjur.

Domaine de la Rouvière i förgrund och lila äng i bakgrund

Ett elegant rosévin från vingården Domaine de la Rouvière i Côtes de Provence, belägen bara en timme från heta Saint Tropez. Perfekt för varma sommarkvällar tillsammans med en charkbricka, sallad eller grillade skaldjur.

Domaine de la Rouvière är beläget i hjärtat av Côtes de Provence. Egendomen är 192 hektar stor varav 44 hektar består av böljande vinfält. Fyra hektar vingårdar går in i ursprungsbeteckningen Côtes de Provence Pierrefeu som är en av Côtes de Provence bästa områden. Egendomen har en lång historia och här finns både ett gammalt charmigt boningshus och en liten kyrka bevarade.

Elegant rosé gjord på flera druvor

Flaskan, som präglas av finess och elegans, säger allt om vinet. Domaine de la Rouvière Rosé har fått sin stil av vinmakaren Solange Dremiere som även har varit med och valt ut den exklusiva flaskan.

Vinet är gjort på 45% cinsault, 45% grenache och 10% syrah. Druvorna, som växer i en stenig och kalkrik lerjord, skördas med maskin nattetid och skalen får urlakas i musten under några timmar innan de pressas och jäses i rostfria ståltankar vid en temperatur om 14°C.

-Vinet är utmärkt gott att avnjuta som det är ,men serveras även med fördel till en sallad, lite ost & chark, till fisk eller grillade skaldjur. Vinet är verkligen fantastiskt och det känns väldigt roligt att det redan fått en guldmedalj i Concours International de Lyon, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Domaine de la Rouvière Rosé finns nu i Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till alla butiker.

Domaine De La Rouvière Rosé

121,00 kr


Rosén har en attraktiv doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och semitorkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.