O.P. ANDERSON DISTILLERY ORGANIC DRY GIN
O.P. ANDERSON DISTILLERY ORGANIC DRY GIN
O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin är en aromatisk gin med klassisk kryddning men där vi adderat anis och fänkål, två av de ingredienser som definierar O.P. Anderson Aquavit. Det ger vår gin en liten touch av lakrits.
LÄS MER >
DESTILLERIET I MATFORS
DESTILLERIET I MATFORS
På O.P. Anderson Distillery arbetar vi med att bevara och utveckla vårt svenska dryckesarv genom att använda traditionella produktionsmetoder i kombination med kreativ produktutveckling. Hjärtat i verksamheten är de tre kopparpannorna och de gamla faten som i ett århundrade givit smak åt våra produkter
LÄS MER >
KRYDDAD MED ANIS OCH FÄNKÅL
KRYDDAD MED ANIS OCH FÄNKÅL
EN 100% EKOLOGISK GIN
EN 100% EKOLOGISK GIN
På O.P. Anderson Distillery arbetar vi med ekologiska råvaror så långt det är möjligt. De allra flesta produkterna är ekologiska och så även O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin. Den ekologiska inriktningen är en av våra största utmaningar, kryddornas kvalitet är det viktigaste för att få till rätt smak och i många fall får vi söka länge efter rätt kvalitet från ett begränsat ekologiskt utbud.
GIN TONIC - ORIGINAL
GIN TONIC - ORIGINAL
En riktigt klassisk drink, här på klassiskt vis med citron och lime.
Ingredienser:
5 cl O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin
15 cl Tonic
Citron
Lime
Så gör du:
Fyll glaset med is och häll över gin och fyll glaset med tonic. Garnera med citron och lime i den form du önskar.
GIN TONIC - NORRLANDS
GIN TONIC - NORRLANDS
En fräsch och svalkande cocktail med smaker som tar dig in de norrländska skogarna. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin toppat med tonic, citronmeliss och hjortron.
Ingredienser:
5 cl O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin
15 cl Tonic
5 Hjortron
1 kvist citronmeliss
Så gör du:
Fyll glaset med is och häll över gin och fyll glaset med tonic. Garnera sedan med hjortron och citronmeliss.
TRADITIONELLA KOPPARPANNOR
TRADITIONELLA KOPPARPANNOR
Hjärtat i produktionen på O.P. Anderson Distillery är destillationspannorna. Alla krydd-destillat görs på destilleriets tre kopparpannor. Konsten att utvinna de finaste smaknoterna ur olika kryddor genom destillation är helt centralt vid både akvavit- och gintillverkning.
FAT MED HISTORIA
FAT MED HISTORIA
På destilleriet lagras flera av produkterna på ekfat som tidigare använts för lagring av konjak, olroso-sherry och skotsk maltwhisky och bourbon, grundligt impregnerade med goda smakämnen som ger ett fantastiskt bidrag till akvaviternas unika smak. De största faten, liggarna, rymmer 5 000 liter vardera och är över hundra år gamla – här lagras O.P. Anderson Aquavit i sex månader före tappning.
FRÅN KRYDDEXTRAKTION OCH DESTILLATION...
På destilleriet i de norrländska skogarna har alla delar av akvavit- och ginframställningen samlats på samma plats.
...TILL BLANDNING OCH LAGRING
Något som säkerställer bevarandet av det svenska dryckesarvet och traditionsenlig produktion.